Verliest Fernando Alonso zijn geduld? 'Positie in de subtop niet interessant'

24 mrt. 2017 12:19 Redactie

Alonso: 'Het boeit me niet waar ik in de subtop rijd, ik wil naar de top'


Fernando Alonso kende een aardige dag met de McLaren-Honda. De Spanjaard legde zonder problemen voldoende ronden af tijdens de beide trainingen. Hij vond zichzelf uiteindelijk terug op een verrassende twaalfde positie.

Fernando Alonso was ondanks de progressie niet erg tevreden. De Spanjaard is niet blij met motorleverancier Honda en dat liet hij de afgelopen weken al vaker weten. Tijdens de wintertest sloeg hij met de vuist op tafel en wilde hij een sterke reactie zien van Honda.

Op de vraag of Alonso tevreden was antwoordde de McLaren-coureur ontkennend. "We zullen zien. Iedereen binnen het team en bij Honda werkt dag en nacht om de situatie te verbeteren."

De twaalfde positie stemde Alonso nog niet erg tevreden. "Waar ik in de subtop wil rijden? Dat maakt me niets uit! Ik wil naar de top, de rest interesseert me niet."

Voor McLaren lag er volgens de Spanjaard een gouden kans om in te lopen op Mercedes dit jaar. "Als de regels veranderen dan heb je de uitgelezen mogelijkheid om de concurrentie bij te halen. Dit is nu het derde jaar in het project met Honda, maar we hadden al op een hoger niveau moeten staan."

"Vorig jaar konden we vaak strijden voor de posities in Q3 tijdens de kwalificatie. Dit jaar moeten we gewoon in de top vijf of zes terecht komen. Als het andere is voor mij geen reactie vanuit Honda."

De afgelopen weken waren er veel geruchten in de media over de problemen tussen McLaren en Honda. Zo zou het team overstappen naar Mercedes, zou de Spanjaard weggaan aan het einde van het seizoen en was het uitrijden van de eerste race een utopie.

"We hadden een slechte winter en konden door alle problemen te weinig kilometers maken. We verloren veel tijd om de auto beter te leren kennen, maar onze problemen werden sterk overdreven. De pers smult ervan en voedt het met geruchten over onze relatie. We zouden de race niet uit kunnen rijden of laatste worden hier. Dat is allemaal pure onzin."

"We proberen ons iedere dag verder te verbeteren. We hopen dat we een betere betrouwbaarheid hebben, zodat we het potentieel van onze auto kunnen gaan benutten."

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen