Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1

Verrassende Grands Prix voeren lijst met meeste inhaalacties aan

Wie Formule 1 kijkt, hoopt natuurlijk op een aantal spectaculaire inhaalacties. Het ene circuit faciliteert hiervoor meer mogelijkheden dan het andere circuit. Waar werd er veel ingehaald en waar juist niet?

Hamilton Verstappen start Aub Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Als je een Grand Prix wil kijken of bezoeken voor de inhaalacties, dan is er één plaats waar je niet moet zijn: Monaco. De kans op een mooie actie is hier vrij klein en in 2021 was er zelfs helemaal geen (normale) inhaalactie. Hiermee is de GP van Monaco de enige normaal verlopen race zonder inhaalactie. De GP van België was de tweede, maar deze race werd verreden achter de safety car, twee ronden lang.

In totaal werden de Formule 1-fans getrakteerd op 601 inhaalacties op het asfalt. Hierbij zijn een aantal zaken niet meegenomen om de cijfers representatief te houden. De eerste ronde en de herstartrondes zijn niet meegenomen door de chaos. Het inhalen van gecrashte of gestrande coureurs telt niet en ook de pitstops (undercuts en overcuts) zijn niet meegenomen.

Meeste inhaalacties in Brazilië en in Frankrijk

Tijdens de Grands Prix van Brazilië en verrassend genoeg de GP van Frankrijk werd het meest ingehaald in 2021. De race-weekenden waren goed voor respectievelijk 56 en 52 inhaalacties. Op Interlagos kwam dit overigens deels door de inhaalrace van Lewis Hamilton met zijn 'raketmotor' van Mercedes.

Ook de races in Rusland, Bahrein en in Spanje scoorden met meer dan veertig inhaalacties per race bovengemiddeld. De statistieken van Sotsji zijn misschien wat vertekend door de regen in de laatste ronden. In Nederland was het wat lastiger om in te halen, op Circuit Zandvoort werd 23 keer ingehaald. Daarmee bevindt het circuit zich in de middenmoot.

Bekijk hieronder het volledige overzicht met inhaalacties per raceweekend. (*race niet verreden wegens slecht weer)

Grand Prix Inhaalacties
Brazilië 56
Frankrijk 52
Rusland 49
Spanje 44
Bahrein 43
Qatar 39
Portugal 39
Emilia Romagna 28
Oostenrijk 27
Stiermarken 23
Nederland 23
Groot-Brittannië 22
Turkije 22
Azerbeidzjan 21
Saoedi-Arabië 20
Abu Dhabi 20
Italië 19
Verenigde Staten 19
Mexico 19
Hongarije 16
Monaco 0
België 0*

Ook interessant:

Video: Dit zijn de 5 duurste Formule 1-bolides ooit!

Benieuwd naar de duurste Formule 1-bolides die ooit bij een veilig zijn verkocht? En natuurlijk naar de enorme prijzen die hieraan zitten gebonden? Check dan de video hieronder!

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen