Verschoor: "Ik wil kampioen worden in de Formule Renault 2.0"

13 mrt. 2017 11:15 Redactie

Richard Verschoor legt de lat hoog voor zijn nieuwe uitdaging


Richard Verschoor begint binnenkort aan zijn nieuwe uitdaging en wel het kampioenschap van de Formule Renault 2.0. Hij is niet van plan om het puur als een leerjaar te zien maar wil direct mee strijden voor de titel.

Verschoor wordt gezien als een groot talent en is dan ook niet voor niks door Red Bull Racing al vastgelegd. De pas 16-jarige Nederlander was eerder succesvol in de SMP F4 NEZ en het Spaans Formule 4-kampioenschap. Afgelopen winter reed hij de Toyota Racing Series waar hij tot aan het laatste raceweekend mee streed voor de titel.

Tijdens de presentatie van zijn nieuwe bolide liet hij zijn frustraties over het missen van deze titel dan ook duidelijk blijken in zijn gesprek met RTV Utrecht.

"Die wagen was sneller dan de Formule Renault waar ik nu mee ga rijden. Eigenlijk ging het in het voorlaatste weekend mis. Ik won het laatste weekend nog wel een race, maar wist dat er een wonder nodig was om de titel te pakken. Ik baal daar nog steeds enorm van. Toch heb ik ontzettend veel geleerd en daar ging het om."

Dit jaar komt hij uit in het Formule Renault 2.0 kampioenschap en legt hij de lat voor zichzelf direct hoog.

"Ik wil er gelijk voor gaan. Ik denk dat ik er klaar voor ben om meteen kampioen te worden. "
Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen