Versnellingsbak Max Verstappen defect na crash

23 jun. 2017 19:32 Redactie

Max Verstappen's versnellingsbak in twee stukken


De crash van Max Verstappen was ongelukkig voor de Nederlander. Zijn RB13 liep de nodige schade op, waaronder een kapotte versnellingsbak.

Het team van Red Bull liet na afloop weten dat de versnellingsbak rijp voor de sloop was. Gelukkig blijft dit zonder gevolgen, aangezien de teams tot en met de derde vrije training hun bak mogen wisselen. Max Verstappen reed met een bak die alleen gebruikt wordt tijdens de vrije trainingen.

"Dit was een versnellingsbak die we alleen tijdens de vrije trainingen gebruiken. De monteurs gaan nu de versnellingsbak voor de race monteren, " liet teambaas Horner aan Sky Sports weten.

Verder had de RB13 onder andere schade aan de vloer, de achterwielophanging en de achtervleugel. Dingen die stuk voor stuk in de komende uren vervangen worden.

De snelheid van Red Bull was verrassend te noemen. Voorafgaand aan het weekend had niemand rekening gehouden met het team van Max Verstappen. De Nederlander was in beide trainingen de snelste man.

Christian Horner wijt dit ook aan de nieuwe achtervleugel van de RB13: "Als je kijkt naar onze achtervleugel dan kan je wel begrijpen waarom onze topsnelheid goed is. Natuurlijk werkt Renault ook hard, maar we hebben vandaag een prima balans gevonden. De motor levert natuurlijk ook een bijdrage in ons resultaat."

Bandenmanagement cruciaal


Horner was uiterst tevreden over de prestaties van Red Bull. Tijdens de race gaat het erg belangrijk zijn om goed om te gaan met de banden. In het warme Baku lukte dat op de vrijdag prima, evenals tijdens de GP van Bahrein. De hoge temperaturen zijn in het voordeel van Verstappen en Ricciardo.

"Bandenmanagement is cruciaal hier. De beide coureurs voelden zich prima thuis in de auto. Ons tempo was erg goed en dat belooft wat voor morgen."

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen