Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Italië 2022

Verstappen én De Vries maken indruk in derde training GP Italië

Max Verstappen heeft met de overtuigend snelste tijd zijn visitekaartje afgegeven in de derde vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Italië. Ook Nyck de Vries maakte indruk in de voor hem nagenoeg nieuwe Williams.

Verstappen Leclerc Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Als de derde vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Italië begint, is het lang wachten op Nyck de Vries. Een uur voor de training wordt duidelijk dat hij Alexander Albon vervangt gedurende het weekend, omdat Albon kampt met een blindedarmontsteking. Het team heeft tijd nodig om de auto om te bouwen, maar na een klein halfuur zien we de Fries dan toch op de baan.

Hij wordt op de medium banden de baan op gestuurd, op het moment dat de gehele top zes bestaat uit coureurs op medium banden. Max Verstappen is dan de snelste, gevolgd door Charles Leclerc op slechts zeven honderdsten van een seconde. De Vries geeft na zijn eerste run 1,2 seconde toe op teamgenoot Nicholas Latifi, maar die reed zijn eerste run op zachte banden.

Na dik veertig minuten zien we meer en meer zachte banden, ook onder de Ferrari's. Ze komen niet aan de tijden van Verstappen (op medium) als ook de Nederlander zelf het zachte rubber aanwendt. Daarop houdt hij flink huis. Hij trekt een gat van zes tienden op Sainz en drie tienden op Leclerc.

Uitslag Derde vrije training - Italië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

De Vries bezwijkt niet onder druk

Tegelijkertijd wordt ook De Vries op weg gestuurd op zachte banden. Daarop gaat hij knap naar de dertiende tijd op slechts een tiende van Latifi, waarmee hij zomaar grote namen als Daniel Ricciardo, Valtteri Bottas en Sebastian Vettel achter zich houdt.

Binnen Red Bull gaf Sergio Perez meer dan een halve seconde toe op de tijd van Verstappen, maar zijn tijd was alsnog goed voor de derde tijd, vóór Sainz, Fernando Alonso en Lando Norris.

Grote problemen waren er voor Mick Schumacher. Een probleem met een koppeling hield hem aan de kant, nadat hij eerder in VT1 zijn auto af moest staan aan Antonio Giovinazzi en de auto met problemen stil moest zetten in VT2.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Italië 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'