Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen: "Al valt mijn hoofd eraf, dat ga ik nooit meer gebruiken"

Max Verstappen heeft onderweg naar de Formule 1 vrijwel alles geleerd van vader Jos Verstappen. Hulpmiddeltjes tijdens het rijden? Die worden niet meer gebruikt.

Het is geen geheim dat Jos Verstappen grote invloed heeft gehad in de carrière van zijn zoon Max Verstappen. Een drukke, soms harde, maar zeer effectieve opleiding bracht de Limburger uiteindelijk naar de Formule 1. Een aantal jaren later mag Max zichzelf tweevoudig wereldkampioen noemen. Daar hoort natuurlijk een flink portie aan Grand Prix-zeges bij. Maar liefst 35 keer hoorden we het Wilhelmus na een zege van Verstappen in de F1. Een aantal keer lukte het net niet en werd hij tweede, iets waar de Nederlander overduidelijk van baalt. "De tweede plaats is verschrikkelijk", zegt hij in Viaplay F1 Talk . "Want dat is de eerste verliezer. Mijn vader vertelde me dat altijd en het triggerde me. Dat is niet fijn."

Verstappen gebruikt geen 'vulling' als neksteun

De lessen van Jos hebben er ook voor gezorgd dat Verstappen nooit meer head padding gebruikt tijdens het racen. "Ik weet nog dat ik net met de Formule Renault 2.0 testte en ik werd uitgenodigd voor een F3-test. Dat was veel zwaarder. Na een paar runs kon ik mijn hoofd niet meer omhoog houden." "Ik had wat vulling nodig aan de zijkant (naast het hoofd tegen het bewegen, red.) in Valencia, ook omdat het circuit tegen de klok in ging en dat het nog veel erger maakte. Normaal rij je met de klok mee en daar is je nek meer aan gewend. Mijn vader noemde het echter pussy pads , ik kon mijn hoofd niet omhoog houden!" "Vanaf die dag weiger ik het nog te gebruiken. Toen we in 2020 op Mugello aankwamen (GP van Toscane, red.) wist niemand echt hoe zwaar het ging worden. Een aantal coureurs hadden de padding al gebruikt en het team vroeg aan mij of ik dat ook wilde. Zelfs al valt mijn hoofd eraf, ik ga het nooit meer gebruiken!", lacht Verstappen.

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024