'Verstappen belediging voor Formule 1'

22 dec. 2014 11:06 Redactie

'Verstappen hoort niet thuis in de Formule 1'


Oud-wereldkampioen Jacques Villeneuve staat erom bekend zijn mening niet onder stoelen of banken te steken. Vandaag is het slachtoffer Max Verstappen, over wiens Formule 1 debuut als jongste coureur ooit (17 jaar) Villeneuve in duidelijke taal zijn mening geeft in het Italiaanse motorsport magazine 'Omnicorse'. "Verstappen is een belediging voor de Formule 1".

Villeneuve: "Mag ik de waarheid vertellen? Ik denk dat Max een belediging voor de sport is. Heeft Red Bull wel door dat ze een kind in de Formule 1 zetten? Ik heb er geen twijfels over dat Max Verstappen snel is, maar hij heeft geen ervaring. Zelf kwam ik naar de Formule 1 op 25 jarige leeftijd na het winnen van de Indycars. Voordat je vecht met anderen op leven en dood moet je leren. Het is niet de rol van Formule 1 om jonge coureurs te leren racen."

Over de verhoging van de minimum leeftijd waarop coureurs vanaf 2016 hun debuut mogen maken is Villeneuve duidelijk. "18? Nee, dit moet minimaal 21 jaar zijn. Je moet in de Formule 1 komen als een winnaar en met een gezonde dosis ervaring. Formule 1 is niet de plaats waar je ervaring moet verkrijgen, die moet je reeds hebben."

Formule 1 is te makkelijk


Villeneuve vervolgt: "Het debuut van een 17 jarige is niet goed voor de sport. Het is negatief en ik vraag me af of Red Bull op zoveel kritiek had gerekend toen ze Verstappen contracteerde."

De Canadees is van mening dat de sport te makkelijk is geworden: "Verstappen maakt zijn debuut, rijdt 10 rondjes en is meteen competitief. Het lijkt erop dat iedereen een Formule 1 auto kan besturen. In mijn vaders tijd waren Formule 1 coureurs helden en werden ze als helden beschouwd achter het stuur van monsterlijke auto`s."

"Formule 1 was vroeger spannend en uitdagend. De moderne Formule 1 is dat niet meer. De auto`s zien er traag uit en het is te makkelijk."

Onze mening


Sinds de bekendmaking dat Verstappen zijn debuut maakt op 17 jarige leeftijd zijn er veel verhalen in de media gekomen van oud- Formule 1 coureurs. Wij begrijpen hun algemene zorg dat Formule 1 te eenvoudig geworden is en de zorg over de leeftijd van Max Verstappen. Dat Max een bijzonder talent is staat buiten kijf, dat is volgens ons ook exact de reden waarom hij reeds op een buitengewoon jonge leeftijd zijn debuut maakt.

Het is aan Max en Scuderia Toro Rosso om de criticasters de mond te snoeren volgend jaar.

 

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen