Verstappen: "Met de beste auto word ik wereldkampioen"

15 apr. 2017 10:50 Redactie

Max Verstappen ervan overtuigd dat hij strijd met Hamilton aan kan


Verstappen is inmiddels begonnen aan zijn derde jaar in de Formule 1. In die periode groeide hij uit tot de absolute smaakmaker van de autosport. Zijn inhaalacties zijn weergaloos en ook verdedigend staat hij zijn mannetje.

Eigenlijk had de hele Formule 1 wereld er rekening mee gehouden dat het dit jaar eindelijk tot een gevecht tussen Hamilton en Verstappen zou komen. Echter, zo ver is het helaas nog niet. De RB13 van Verstappen komt beduidend tekort waardoor Red Bull op dit moment niet verder komt dan het derde team van de grid. Ook Ferrari is momenteel nog sneller. Toch maakt de jonge Nederlander zich hier nog geen zorgen over. Aan het Italiaanse Gazzetta dello Sport vertelt hij het volgende.

"De afgelopen drie jaar hebben we nooit met Hamilton een echt duel gehad. Daar hou ik mij ook totaal niet mee bezig. Op dit moment is het voor ons het belangrijkste om het gat met Mercedes en Ferrari te dichten."

Op de vraag wat Red Bull dan nodig heeft om deze strijd aan te kunnen, antwoordt Verstappen ad rem: "Een auto die een goede seconde sneller is! Nee, even serieus, iedereen ziet dat we achterstand hebben. Ook al is de eerste dag in Bahrein best wel goed verlopen. Maar we moeten nog wel stappen zetten. In Spanje hopen we een belangrijke stap te zetten wat betreft het chassis, qua motor komen we in Canada met een update. Ik heb het volste vertrouwen in mijn team dat het goed gaat komen."

In Spanje boekte Verstappen vorig jaar zijn eerste zege in zijn nog prille Formule 1 carrière. Op dit moment is het nog maar de vraag wanneer hij weer mee kan strijden voor de zege. Zelf is hij hier vrij nuchter onder.

"Mijn tijd komt nog wel. Ik ben nog maar 19 jaar en ontwikkel mij continu nog. Ik ben tevreden over mijn persoonlijke ontwikkeling tot nu toe."

Vorig jaar lag de jonge Red Bull coureur regelmatig onder vuur vanwege zijn agressieve rijstijl. Zelf gaat hij vrij relax met al deze kritiek om.

"Op de baan moet je snel en agressief zijn. Je moet je niet bezig houden met wat anderen over je zeggen en wat ze van je vinden. Je moet gewoon je eigen weg gaan."

Velen verwachten dat Verstappen een mooie toekomst in de Formule 1 tegemoet gaat met ongetwijfeld één of wellicht meerdere wereldtitel. Ook Verstappen zelf gaat hiervan uit.

"Als ik over de juiste auto beschik, dan word ik wereldkampioen."
Foto: Clive Mason/ Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen