Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Saoedi-Arabië 2021

Verstappen crasht in jacht op poleposition in Saoedi-Arabië

Max Verstappen vergooide de poleposition met een crash in een van de laatste bochten. De Nederlander start de race nu als derde. De pole was er voor Lewis Hamilton die teamgenoot Valtteri Bottas voor bleef.

Verstappen Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Pirelli

Max Verstappen opende als eerste van de toppers de kwalificatie het bal met een 1.28,6. Lewis Hamilton ging bij een eerste poging in de fout door zich te verremmen in de eerste bocht. De Brit wist zich bij een volgende poging eenvoudig naar de eerste tijd te rijden. Hamilton was daarbij twee tienden sneller dan Verstappen.

Duidelijk werd eens te meer dat de zachte banden grote moeite hadden om op temperatuur te komen. Pas na enkele ronden was het Pirelli-rubber op bedrijfstemperatuur en hierdoor werden de tijden al snel verbeterd. Ook Verstappen scherpte zijn snelste tijd aan tot 1.28,2. Tevreden over zijn ronde was de Nederlander allerminst, want hij maakt een fout in de eerste sector en liet daar drie tienden liggen.

Verstappen was nog razendsnel onderweg, maar moest door een file van langzaam rijdende coureurs zijn ronde afbreken in de laatste bochten. Snelste man was Sergio Perez voor Valtteri Bottas en Verstappen.

Afvallers in Q1: Latifi, Vettel, Stroll, Schumacher en Mazepin

Uitslag Kwalificatie - Saoedi-Arabië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Verstappen en Hamilton gaan voor geel

Weinig verrassingen qua bandenkeuze in Q2 want alle toppers kozen ervoor om hun run te rijden op de gele medium band. Verstappen opende direct met de eerste 1.27 van dit weekend. Bottas en Hamilton kwamen in een eerste poging niet in de buurt van de tijd van Verstappen, die teamgenoot Perez het dichtst in de buurt zag komen op twee tienden.

Het was Carlos Sainz die alle geluk van de wereld had toen hij bij een spin op hoge snelheid zijn Ferrari ternauwernood uit de muur wist te houden. Hamilton was allerminst tevreden over zijn auto en klaagde over een gebrek aan grip op de medium band. Hij gaf liefst zeven tienden toe op de tijd van Verstappen.

Hamilton kwam door langer door te rijden in de buurt van Verstappens tijd, maar het was Perez die 0,007 onder de tijd van de Nederlander dook. Verstappen stond op dat moment al rusting in de pits.

Afvallers in Q2: Ricciardo, Raikkonen, Alonso, Russell en Sainz.

De strijd om de pole barstte los in Q3, waarin de coureurs twaalf minuten de tijd hadden om een gooi te doen naar de poleposition. Het waren de beide Mercedessen die als eerste naar buiten gingen op de zachte band. Verstappen en Perez kozen ervoor om beduidend langer in de pitbox te blijven.

Hamilton verloor in zijn eerste vliegende ronde bijna de controle over zijn Mercedes, maar wist hem ternauwernood uit de muur te houden. Een tweede snelle ronde leverde Hamilton alsnog de voorlopig snelste tijd op, voor teamgenoot Bottas.

Verstappen liet er echt geen twijfel over bestaan wie er sneller was en dook direct vier tienden onder Hamiltons tijd. Ook Bottas verbeterde zijn tijd nipt, maar gaf nog altijd drie tienden toe op Verstappen. Teamgenoot Perez hijgde ondertussen Hamilton in de nek.

Hamilton wist zijn tijd flink te verbeteren en dook onder Verstappens tijd. Het was aan de Nederlander om te antwoorden met een ultieme ronde. Een waanzinnig spannende strijd om de pole ontspon zich, waarbij Verstappen twee tienden onder de tijd van Hamilton zat.

Bij het uitkomen van een van de laatste bochten raakte Verstappen de muur, waarna zijn achterwielophanging afbrak. Hierdoor was de pole voor Hamilton, die Bottas en Verstappen voor bleef.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2021

Wie wint de GP van Saoedi-Arabië 2021?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024