Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Saoedi-Arabië 2023

Verstappen declasseert alles en iedereen in derde training GP Saoedi-Arabië

En dat is drie! Max Verstappen heeft ook in de afsluitende vrije training de snelste tijd op de klokken gebracht. En de verschillen waren groot, héél groot.

Als de derde vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Saoedi-Arabië van start gaat, schittert Nyck de Vries door afwezigheid. Zijn AlphaTauri staat op de bok en al snel maakt het team bekend dat we de Nederlander niet in actie gaan zien omdat zijn motor moet worden gewisseld.

Na een kwartier staan de beide Mercedessen bovenaan met tijden die gereden zijn op zachte banden. Max Verstappen sluit aan op de harde banden, om vervolgens op die harde banden zelfs sneller te gaan dan Lewis Hamilton en George Russell op zachte banden. De eerste die onder de tijd van Verstappen duikt is zijn eigen teamgenoot Sergio Perez op gebruikte zachte banden.

Met nog dik een kwartier op de klokken switcht ook Verstappen naar zachte banden, naar een nieuw setje wel te verstaan. Hij moet op jacht naar de tijd van Perez, die de snelste tijd scherper stelde, deze keer ook op nieuwe zachte banden.

Uitslag Derde vrije training - Saoedi-Arabië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Verstappen slaat enorm gat in Djedda

Verstappen rijdt vervolgens drie paarse sectortijden om uiteindelijk drie tienden te pakken op zijn teamgenoot. We zien dan een Red Bull één-twee, waar ietwat verrassend Lewis Hamilton zich achter meldt op P3, maar wel op acht tienden van een seconde.

Niet veel later gaat Verstapen nog een klap sneller, waardoor hij zes tienden los staat van alles en iedereen. Ferrari houdt zich op medium banden gedeisd tot de laatste vijf minuten. Maar als die runs op zachte banden serieuze kwalificatieruns waren, hoeven we van de Scuderia niks te verwachten in de kwalificatie.

Opvallend zijn de klasseringen van McLaren, dat in de top tien voor wat betreft de grote verrassing het stokje van Alpine heeft overgenomen.

Voorspel en win

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Saoedi-Arabië 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'