Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Groot-Brittannië 2021

Verstappen declasseert alles en iedereen in eerste training GP Groot-Brittannië

Max Verstappen heeft een duidelijk signaal afgegeven tijdens de eerste vrije training op Silverstone. Tijdens de belangrijke oefensessie - de enige voorafgaand aan de kwalificatie - was hij veruit de snelste coureur van allemaal.

Verstappen Groot-Brittannië
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Het Formule 1-weekend in Groot-Brittannië is een bijzondere. Voor het eerst in de geschiedenis van de sport zal er op zaterdag namelijk een sprintkwalificatie worden gehouden. Dat betekent dat de kwalificatie naar de vrijdag is verschoven en er voorafgaand daaraan maar één vrije training wordt afgewerkt. Overigens wordt er vanaf dit weekend ook gebruik gemaakt van nieuwe, robuustere achterbanden.

Die eerste vrije training van slechts een uur lang was dus van groot belang voor alle coureurs om meteen de baan op te gaan op zoek naar de ideale afstelling. Dat deed men dan ook en binnen no-time waren alle twintig coureurs op het asfalt te vinden tijdens de eerste oefensessie.

Het was Max Verstappen die op de harde banden het spits afbeet en een tijd neerzette. Lewis Hamilton en Valtteri Bottas, met hun vers geüpdatete Mercedes-bolides, doken op de medium band ruim onder de tijd van de Nederlander. Verstappen en Perez doken na een vijftal ronden op de harde band weer naar binnen om wat set-up wijzigingen door te voeren, terwijl hun collega's langer op de baan bleven.

Toen het Red Bull-duo vervolgens op de medium band naar buiten kwam, verpulverde Sergio Perez de Mercedes-tijden, waarna Verstappen op zijn beurt de tijd van zijn teamgenoot weer ruim verbeterde. De eerste tik was uitgedeeld door Red Bull: Verstappen was 1,6 seconden sneller dan Bottas op dezelfde band.

Uitslag Eerste vrije training - Groot-Brittannië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Dat Mercedes sneller hoorde te kunnen bleek wel uit het feit dat de Ferrari's, maar ook McLarens, AlphaTauri's en Aston Martins op hun medium banden onder de tijden van Bottas en Hamilton doken. De Mercedes-mannen lieten dus absoluut nog niet het achterste van hun tong zien.

Met nog ruim twintig minuten op de klok kwam Verstappen op de zachte band naar buiten, net als Perez. Beiden scherpten ze hun tijden aan, waarbij de Nederlander met een 1.27,035 veruit de snelste man op de baan was. Een ruime seconde dook hij onder de tijd van zijn Mexicaanse teamgenoot.

Het was vervolgens even wachten op de zwarte Mercedes-bolides met de rode banden, maar ook zij kwamen niet in de buurt van de tijd van Verstappen. Ruim zeven tienden en een kleine seconde, dat waren de gaten van Hamilton en Bottas ten opzichte van de Nederlander. "Zeven tienden? Waar komt dat gat vandaan?", zo riep Hamilton na afloop van die runs via de teamradio.

Net als de vorige races wist ook Lando Norris zich weer te mengen vooraan het veld. Hij nestelde zich knap op de tweede plek tijdens het slot van de oefensessie. Dat deed hij bovendien op de medium band, terwijl de rest om hem heen op zacht reed. Het belooft een spannende kwalificatie te worden.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Groot-Britannië 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'