Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Groot-Brittannië 2022

Verstappen deelt tik uit in derde training Formule 1 GP Groot-Brittannië

Max Verstappen heeft op overtuigende wijze de snelste tijd geklokt in de derde vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië. Hij bleef zijn teamgenoot Sergio Perez en de concurrenten van Ferrari en Mercedes ruim voor.

Verstappen Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Als om 13:00 uur Nederlandse tijd de derde vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië van start gaat, zien we direct een enorme diversiteit aan bandencompounds. Daniel Ricciardo is op de medium band in de eerste minuten de snelste coureur op de baan, vóór de beide Alpine-coureurs op zachte banden.

Daarna echter nemen de Ferrari's, Red Bulls en Lewis Hamilton het commando over in de top van de tijdenlijst. Zij doen dat allemaal op zachte banden, de compound waarop ook Max Verstappen na ruim een kwartier voor het eerst naar buiten rijdt. In zijn eerste de beste ronde rijgt hij de paarse sectortijden op overtuigende wijze aaneen, waardoor hij een gat slaat van een halve seconde.

Uit alles blijkt dat Red Bull de balans van de RB18 een stuk beter op orde heeft dan een dag eerder en uit alles blijkt ook dat de goede vrijdag van Mercedes geen toevalstreffer was. Herhaaldelijk sluit Lewis Hamilton kort achter de tijd van Max Verstappen aan, waarmee ook hij sneller is dan beide Ferrari's. Ook George Russell toont het potentieel van de W13 door vlak achter Hamilton aan te sluiten op P3.

Uitslag Derde vrije training - Groot-Brittannië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Verstappen neemt afstand

Hebben we dan al echte performanceruns gezien van Ferrari? Nee, zo blijkt als met name Charles Leclerc nog een keer aanzet op nieuwe softs. Leclerc nadert Verstappen tot op 0,002 seconde, maar Verstappen staat dat verschil maar heel kort toe. Als ook hij het gaspedaal nog eens dieper intrapt, breidt hij zijn voorsprong opnieuw uit naar een halve seconde. Dat gat laat ruimte voor Sergio Perez om zich tussen Verstappen en Leclerc te melden en dat dor hij dan ook.

De vraag die dan nog in de lucht blijft hangen. Kan Mercedes opnieuw mee in dat gevecht? Nee, want het team gaat dan niet meer voor snelle tijden op het moment dat Hamilton toch weer klaagt over (te) veel gestuiter. Heeft men de grens opgezocht en daarmee de absolute limiet van de auto bepaald?

Sterke prestaties zijn er in de strijd om de positie best op the rest van Valtteri Bottas (8ste) en Mick Schumacher (9de). Maar op Verstappen stond in dit trainingsuur geen maat.

Ook interessant:

Na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt

Red Bull heeft momenteel de wind in de zeilen met zes Grand Prix-overwinningen op rij. Is daarmee de spanning uit het kampioenschap omdat de Oostenrijkse brigade afkoerst op weer een wereldtitel, of toch niet? Ruud Dimmers, Tom Coronel en Joris Mosterdijk vellen hun oordeel.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden