© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen derde, Mercedes snel in tweede training GP Australië

Lewis Hamilton heeft ook de tweede vrije training voor de Grand Prix van Australië als snelste afgesloten. Hij nam Valtteri Bottas mee in zijn kielzog. Max Verstappen werd derde, maar op geruime afstand van Mercedes.

De tweede vrije training op het Melbourne Grand Prix Circuit begint met een Franstalig onderonsje. Romain Grosjean is de eerste die een tijd klokt, Leclerc de tweede. Het zijn slechts de inleidende beschietingen. Na een kleine twintig minuten rijdt Max Verstappen de snelste tijd op de medium-band. Lang kan hij daar niet van genieten, want Lewis Hamilton gaat direct zeven tienden sneller op dezelfde compound.

Dit zijn sowieso de minuten waarin flink gas wordt gegeven. In de top drie 'knokt' Verstappen lekker met de Mercedes-jongens, maar uiteindelijk kan de Nederlander dat tempo toch niet helemaal bijbenen en geeft hij zes tienden toe op de regerend wereldkampioen.

Als de zachte banden bij de meesten onder de bolides worden gelegd, dalen de rondetijden weliswaar, maar Mercedes behoudt een ruime marge ten opzichte van de concurrentie. Omdat Verstappen pas laat opteert voor de zachte banden, zakt hij in het overzicht weg tot plaats acht.

Als ook de Nederlander met nog zo'n twintig minuten te gaan voor de zachte banden kiest, schiet hij direct naar de derde plaats. Ook hij is echter niet bij machte het verschil met de Mercedessen kleiner te houden dan acht tienden. Mercedes is een klap sneller dan de rest in die tweede vrije training, met Red Bull's Max Verstappen en Pierre Gasly op de plaatsen drie en vier, waarmee ze Ferrari dus verrassend voor blijven.

Noemenswaardige incidenten, zoals de crash van Alexander Albon eerder vandaag, deden zich niet voor, al viel dezelfde Thai opnieuw op door uitstapjes en onnodige foutjes. Hij was daarin niet de enige, want ook ervaren rotten als Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen ploegden op enig moment door het gras.

Net als in de eerste vrije training draagt Williams ook in de tweede trainingssessie de rode lantaarn. Het team lijkt hopeloos achter de feiten aan te lopen. Op het moment dat de sessie bijna is afgelopen meldt Pierre Gasly nog dat hij geen 'power' meer heeft. Hij weet wel op eigen kracht de pitstraat te bereiken.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen