Verstappen en Alonso geen voorstander van 25 races op Formule 1 kalender

09 jun. 2017 15:33 Redactie

Verstappen en Alonso vrezen overvolle kalender


De Formule 1 kalender moet vanaf 2019 meer dan 21 races per seizoen bevatten, waarbij zelfs gesproken wordt over liefst 25 races. F1-eigenaar Liberty Media ziet volop mogelijkheden voor de uitbreiding van de kalender. De coureurs zijn een stuk minder enthousiast.

Max Verstappen vreest vooral dat het een erg lang seizoen wordt. "Het wordt dan erg druk. Niet alleen voor mij als coureur, maar ook de monteurs die ook een gezin hebben. Ik weet niet of het wel een goede verandering is."

De Nederlander krijgt bijval van Fernando Alonso. Recent liet de Spanjaard al weten dat hij stopt als er 25 races op de kalender komen. "Ik begon met de F1 toen we 16 races per jaar hadden. Nu zijn het er per jaar steeds meer geworden. Het aantal dat we nu hebben vergt al genoeg."

"Het zijn niet alleen de races die je hebt, maar ook alle evenementen er rondom heen. Je voorbereiding, sponsorevenementen en andere verplichtingen. Het huidige aantal races is voor mij voldoende."

Eigenaar Liberty Media bekijkt het verhaal van de commerciële kant. Zij zien met het toevoegen van meer races mogelijkheden om nieuwe landen en markten aan te boren. Fernando Alonso kijkt naar zijn eigen leven.

"Het hebben van 25 races per jaar kan in sommige opzichte goed zijn. Maar als ik kijk naar mijn carrière, dan vind ik het nu belangrijker om een goede kwaliteit van leven te hebben. Ik ga met alle liefde door als de huidige kalender met 20 of 21 races behouden blijft."

"Worden het er meer en gaan we NASCAR achterna met 40 tot 50 races, dan pas ik daar voor. Misschien dat andere coureurs dat wel interessant vinden, ik niet."

Foto: Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen