© Red Bull

Nieuwsoverzicht

Verstappen en collega's benieuwd naar effect 'extra WK-punt'

14 mrt. 07:40 Joe van Burik 1 reacties
Het extra WK-punt dat Formule 1-coureurs vanaf 2019 kunnen verdienen wanneer ze in de top tien de snelste rondetijd rijden, kan volgens Max Verstappen een 'fijne' toevoeging zijn.

De nieuwe regel is in de week van de eerste Grand Prix van dit seizoen nog ingevoerd. In de persconferentie voorafgaand aan het raceweekend in Melbourne reageerde Max Verstappen daar tegen onder meer RacingNews365 als eerste op.

"Ik weet het nog niet zo goed, het kan fijn zijn maar het kan ook tegen je werken als je om de wereldtitel vecht. De tijd zal het leren. Maar je kunt er zeker mee gaan spelen als team", aldus de Nederlander van Red Bull.

Lewis Hamilton geeft hem bijval: "Het zijn extra punten, dus het wordt interessant om te zien hoe mensen die willen bemachtigen."

Daniel Ricciardo was aanvankelijk kritisch over de nieuwe toevoeging: "Toen ik het hoorde, dacht ik: gelukkig beperken ze het tot de top tien. We zullen het zien. Ik heb er nog niet echter over nagedacht. Maar ik denk ook niet dat het het kampioenschap gaat bepalen."

Volgens Sebastian Vettel zal het extra WK-punt dat met de snelste ronde in de top tien verdiend kan worden niet veel verschil maken, aldus de Duitser.

Met medewerking van René Oudman.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen