Verstappen en Ricciardo blij met upgrade Red Bull

14 mei 2017 09:59 Redactie

Verstappen: 'Dit was de beste auto van dit seizoen!'


Daniel Ricciardo en Max Verstappen waren optimistisch na afloop van de kwalificatie. Het team van Red Bull Racing lijkt een mooie stap voorwaarts te hebben gezet.

De derde startrij was wederom voor de beide Bulls, maar het gat tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton bedroeg slechts een halve seconde. Aanmerkelijk minder dan tijdens de voorgaande races. De Nederlander was dan ook zeer te spreken over de nieuwe upgrades op zijn auto.

De auto was het beste van dit hele jaar en de balans was uitstekend. Om dan minder dan zes tienden toe te geven is een uitstekende prestatie. We morgen erg blij zijn met hetgeen we bereikt hebben ten opzichte van de anderhalve seconde in Sotsji.”

Teamgenoot Daniel Ricciardo kwam er gisteren tijdens de kwalificatie niet aan te pas. Hij gaf een halve seconde toe op Verstappen en kwalificeerde zichzelf als zesde. Desondanks merkt hij ook dat de RB13 sterker is dan voorheen.

"Het kwam er bij mij vandaag net niet uit. Ik verloor veel tijd in de laatste sector. Max heeft er denk ik het maximale uitgehaald. Vandaag heb ik in die sector teveel laten liggen."

De upgrade lijkt het team nu een halve seconde aan tijdwinst op te leveren. Een mooie stap voorwaarts en een solide basis om op verder te bouwen.

"Voor dit weekend hoopte ik dat we eenzelfde stap konden maken als vorig jaar. Destijds was dat ruim een halve seconde en dat leek mij een mooi streven. Ondanks dat ik niet mijn beste kwalificatie had, wist Max dit te realiseren. Dit toont aan dat onze auto tot meer in staat is en dat is een mooie opsteker."

"We willen nog verder naar voren, maar dit is een prima stap in de juiste richting."

Foto: Alex Caparros/ Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen