'Verstappen en Ricciardo ook in 2018 bij Red Bull'

15 mei 2017 11:17 Redactie

Red Bull laat Verstappen en Ricciardo niet vertrekken


Ondanks dat zowel Verstappen als Ricciardo een langlopend contract met Red Bull hebben, wordt er volop over hun toekomst gespeculeerd.

Vooral nu beiden niet kunnen strijden voor de overwinningen, wordt een overstap misschien interessant. Red Bull baas Dietrich Mateschitz laat aan Speedweek weten dat Red Bull absoluut niet zal meewerken aan een tussentijds vertrek van hun rijders.

"Natuurlijk blijven Max en Daniel volgend jaar bij Red Bull Racing. Waar zouden ze naar toe moeten dan? Bij Mercedes en Ferrari komen echt geen stoeltjes vrij. Trouwens, ze hebben beiden nog een verbintenis voor 2018."

Tijdens de GP van Spanje werd opnieuw duidelijk dat Red Bull een enorme achterstand heeft. Weliswaar zat Verstappen tijdens de kwalificatie maar 5 tienden achter de poletijd van Hamilton. In de race kwam Ricciardo als derde over de streep maar wel met een achterstand van 76 seconden op de winnaar Hamilton.

Mateschitz ziet duidelijk wel vooruitgang maar stelt ook dat er nog flink wat werk aan de winkel is om aansluiting bij Mercedes en Ferrari te vinden.

"We hebben zeker progressie geboekt, maar de concurrentie heeft ook bepaald niet stil gezeten. Die grote achterstand is niet oké. We hebben vooral meer vermogen nodig. We moeten dus nog even wachten voordat we dichter in de buurt van Ferrari en Mercedes kunnen komen."

Renault zou tijdens de GP van Canada de vernieuwde krachtbron introduceren maar dit is inmiddels tot nader orde uitgesteld. Renault wil eerst de betrouwbaarheid optimaal hebben voordat de teams de beschikking krijgen over de verbeterde versie.

Helmut Marko, de teamadviseur van Red Bull, voegt toe dat het grote verschil in Spanje echter een vertekend beeld geeft.


"Daniel was een beetje te langzaam in zijn eerste stint, maar in zijn tweede stint was zijn niveau vergelijkbaar met dat van Hamilton. In de derde stint stond de volgorde wel ongeveer vast en hebben we zuinig aan gedaan met de motor."


Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen