Verstappen en Ricciardo voorzichtig over upgrade Red Bull

01 mei 2017 17:01 Redactie

Max Verstappen en Daniel Ricciardo willen pas in Spanje oordelen


De grote upgrade van Red Bull Racing moet het team naar voren helpen. Coureurs Max Verstappen en Daniel Ricciardo zijn uiterst zuinig in hun commentaar.

In Rusland werd duidelijk dat de upgrade echt hard nodig is. De RB13 is niet sterk genoeg om in de buurt te komen van de podiumplaatsen, laat staan zeges. Max Verstappen finishte als vijfde maar wel op 25 seconden achterstand op nummer vier Lewis Hamilton en op één minuut achterstand op winnaar Valtteri Bottas

Na afloop van de de race hield Max Verstappen zich erg op de vlakte over de upgrade. Voor de camera's van Ziggo kreeg de Nederlander de vraag wat hij ervan verwacht. 

"Ik kijk er naar uit en ben benieuwd hoe alles gaat verlopen. We gaan vooruit met de auto maar de concurrentie staat ook niet stil. We moeten hard blijven werken want er is nog een groot gat."

Daniel Ricciardo waagt zichzelf ook niet aan een te optimistische voorspelling. Tot twee maal toe liet hij zijn teleurstelling duidelijk blijken. Op de vraag wat het beste aan zijn auto is, gaf hij gevat het antwoord: "de kleur".  

Na afloop van de race was Ricciardo wederom cynisch na de berichten dat hij in Spanje wel voor de podiumplaats kan strijden: "Ik geloof het pas als ik in de auto zit." 

Teambaas Christian Horner houdt hoop dat de RB13 echt een stap voorwaarts kan maken. Tegenover Sky Sports liet hij in Rusland weten dat de nieuwe upgrade een flinke stap voorwaarts moet zijn. In de races zou de achterstand nog maar drie tienden per ronden bedragen. 

Dit zou betekenen dat het team een tijdwinst van één seconde per ronde verwacht te behalen. In Sotsji was Ricciardo in de kwalificatie de snelste Red Bull coureur met een achterstand van 1,7 seconde. Tijdens de race verloor Verstappen in de openingsfase meer dan 1,5 seconde per ronde ten opzichte van Bottas. Zijn achterstand bij de finish bedroeg één minuut.

Foto: Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen