Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen geeft duidelijk signaal af aan Red Bull na nieuwe uitvalbeurt

Na een teleurstelling in Australië kan Red Bull niet stilzitten. Max Verstappen legt uit dat er veel werk aan de winkel is na meerdere problemen tijdens de derde race van het Formule 1-seizoen. Hij laat zijn team weten dat het op deze manier niet mogelijk is om voor de titel te gaan.

Max Verstappen viel in Australië voor de tweede keer in drie races uit. De Nederlander was machteloos toen zijn bolide er mee ophield, vermoedelijk met een brandstoflek. Door de tweede DNF van het seizoen ziet hij het gat met WK-leider Charles Leclerc oplopen tot maar liefst 46 punten. Na de race in Melbourne gaat hij bij Viaplay in op de stand van zaken bij Red Bull. "De snelheid zat er natuurlijk niet in, maar uiteindelijk is een tweede plaats altijd beter dan niets." Tot aan zijn uitvalbeurt had hij zicht op P2, maar na problemen blijft de regerend wereldkampioen hangen op 25 punten in drie races. "Nu moeten we gewoon aan de slag en proberen alles beter voor elkaar te krijgen. Ook moeten we begrijpen hoe het zit met zoveel problemen waardoor we telkens uitvallen." Het enige probleem is dit volgens de Nederlander niet: "Ook qua snelheid zat het niet helemaal goed, daarnaast ook de bandenslijtage. Er is best wel wat werk aan de winkel."

Titel zo niet mogelijk

Voorafgaand aan de uitvalbeurt had Verstappen vrijwel nooit een serieuze mogelijkheid om koploper Leclerc in te halen. Eén keer bij de herstart na een safety car twijfelde hij. "Hij had een klein momentje met het opkomen van het rechte stuk, maar ik wilde niet teveel riskeren. Ik wist ook dat zij meer snelheid hadden. Dan moet je gewoon je eigen race rijden." "Ik had het gevoel dat ik niet de snelheid vast kon houden ten opzichte van Ferrari. Misschien was het door het nieuwe asfalt of door het circuit, want in de training hadden we niet enorm veel problemen", aldus Verstappen, die hoopt bij de volgende race terug te kunnen slaan: "We gaan het zien in Imola." Voor die tijd zal Red Bull niet stilzitten, dat verzekert de Limburger. De focus ligt echter vooral op het voorkomen van nog meer problemen, in plaats van effectieve upgrades om het gat te dichten. "Er zijn best wat dingen die we moeten oplossen", moet Verstappen toegeven, waarna hij een duidelijk signaal af geeft. "Zo kunnen we niet voor het kampioenschap gaan."

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst