Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen geeft Leclerc simpel advies na nieuwe Ferrari-uitvalbeurt

Charles Leclerc weet na de GP van Azerbeidzjan net als Max Verstappen hoe het is om twee keer uit te vallen met motorproblemen. De Nederlander heeft wel advies voor Charles over hoe hij daar mee om moet gaan.

Max Verstappen won met overmacht de Grand Prix van Azerbeidzjan, nadat Charles Leclerc uitviel door motorproblemen en Sergio Perez niet de pace had om het zijn teamgenoot lastig te maken. Na afloop blikt de regerend kampioen in gesprek met onder meer RacingNews365 terug op de gebeurtenissen in de straten van Bakoe. "Het was een goede race", klinkt hij tevreden. "Ik had een goede start, maar kon niet echt een kant op, want het is maar een kleine afstand op weg naar bocht een. Daarna ging het er gewoon om dat ik mee bleef doen en natuurlijk wat terrein goed ging maken. Het was echter lastig inhalen, dus we wachtten gewoon rustig af." Tijdens de eerste virtuele safety car dook Leclerc vanaf de tweede positie naar binnen, maar Red Bull besloot op de baan te blijven en langer door te gaan op de medium banden. Het zorgde ervoor dat Max na zijn pitstop een achterstand had van 13 seconden. Was Max bezorgd over zijn winkansen? "Mijn team vertelde me dat het gat na mijn pitstop zo'n dertien seconden was. Dat is best een afstand, maar toen ik Leclercs pace zag, dacht ik 'ja, laten we eens zien of dat gaat lukken'. Ik had vertrouwen in de auto en met onze pace zou het een interessant gevecht zijn geweest."

Verstappen: "Het gaat erom hoe je weer uit de situatie komt"

Dat gevecht kwam er uiteindelijk niet, want in ronde twintig kwam de race van Leclerc plotseling tot een einde toen zijn Ferrari-motor de geest gaf. Leeft Max met hem mee? "Ik zou altijd zeggen: shit happens . Dat is racen. Het is mij ook gebeurd en vele anderen met ons in het verleden. Helaas gebeurt het nu bij Charles. Ik zou ook teleurgesteld zijn als ik in dezelfde situatie zou zitten. Dat is heel normaal." Verstappen weet namelijk als geen ander hoe het is, want hij zat aan het begin van het jaar in hetzelfde schuitje als Charles nu zit. Max geeft advies aan zijn Ferrari-rivaal, over hoe hij zijn rug weer kan rechten. "Maar goed. Het draait er ook om hoe je weer uit de situatie komt. Je moet altijd kijken hoe je dingen kan verbeteren. Dat hebben wij ook gedaan aan het begin van het jaar." "Daar leer je van. Het is niet leuk, want je bent boos, maar wij hebben de boel ook weer op de rails gekregen. Je moet altijd blijven gaan, want er kan van alles gebeuren en je moet altijd voorkomen dat dit soort problemen ontstaan", aldus de 25-voudig Grand Prix-winnaar.

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst