Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen: "Geen doelstelling tot Grand Prix Australië"

Max Verstappen is nog voorzichtig over zijn kansen in het nieuwe Formule 1-seizoen. Pas na de eerste Grand Prix van 2019 een doelstelling vormen.

"Ik wil het beste uit mezelf halen", zegt de Nederland in een vooruitblik op het aankomende Formule 1-seizoen met zijn team Red Bull Racing.

"Verder is het afwachten hoe de motor en auto zullen presteren. Tot aan de eerste race in Australië kun je geen doelstellingen vormen, omdat het afwachten is. In Formule 1 hangt veel af van het totaalpakket. Ik zal mijn uiterste best doen om alles uit mezelf te halen, maar je bent wel afhankelijk van je materiaal." De 21-jarige Limburger kijkt ondertussen wel reikhalzend uit naar de eerste meters met de nieuwe bolide van Red Bull Racing: de RB15, die aangedreven zal worden door een nieuwe Honda-motor. Sinds de tests na de Grand Prix van Abu Dhabi in 2018 heeft Verstappen immers niet meer achter het stuur gezeten van een Formule 1-auto. "Ik heb er heel veel zin in om weer te beginnen. Het is een flinke poos geweest sinds de laatste race. De eerste twee weken van rust waren prima, maar daarna wil je eigenlijk alweer beginnen", besluit hij.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'