Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen: "Geen idee of Red Bull in Australië om overwinning vecht"

Max Verstappen waagt zich niet aan voorspellingen over hoe goed Red Bull tijdens de eerste Grand Prix van het jaar kan zijn. De Nederlander weet niet of de overwinning erin zit.

De wintertests verliepen overwegend positief voor Red Bull, ook al reed Pierre Gasly tot twee keer toe de nieuwe RB15 plat en kende het team met name in de tweede week de nodige problemen. Het grootste vraagteken is echter de snelheid van de RB15. Max Verstappen sluit echter niet op voorhand uit dat Red Bull in Australië meestrijdt om de overwinning.

"Ik weet niet of we in Melbourne al direct kunnen meevechten voor de zege. We zien op de zaterdag wel hoe goed we mee kunnen komen, om vervolgens te kijken wat we tijdens de race kunnen laten zien", zo laat Verstappen in gesprek met onder andere RacingNews365 optekenen. "Het is lastig om de prestaties van de topteams te vergelijken, omdat wij geen echt snelle runs hebben gedaan zoals Ferrari en Mercedes (Red Bull werd op de laatste dag geteisterd door versnellingsbakproblemen, red.). Die teams zijn sowieso erg snel. Onze longrun-pace was goed op het Circuit de Barcelona-Catalunya, maar Albert Park is weer een heel ander circuit." Verstappen weet echter dat een succesvolle campagne in 2019 niet valt of staat met direct succes in de eerste Grand Prix van het jaar: De Grand Prix van Australië is nog maar de eerste race van een heel lang seizoen." Met medewerking van Joe van Burik en René Oudman.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden