Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen in enorme luxepositie ten opzichte van zijn Formule 1-concurrenten

Max Verstappen heeft een bizar lang contract getekend, waardoor hij tot en met 2028 verbonden is aan Red Bull Racing. Daarmee is hij van zijn collega's met afstand de coureur met het langst lopende contract in de Formule 1.

Verstappen leclerc baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De komende jaren zullen Max Verstappen en zijn entourage zich geen seconde zorgen hoeven te maken over zijn contract bij Red Bull. Afgelopen week kwamen de twee partijen er namelijk uit en zette de Nederlander een krabbel onder een nieuwe verbintenis die hem tot en met 2028 aan de Oostenrijkse renstal koppelt.

Daarmee heeft hij het goed bekeken, terwijl andere collega's dit hele jaar nog in onzekerheid moeten zitten over hun toekomst na 2022. Een daarvan is Sergio Perez, wiens Red Bull-contract met een jaar werd verlengd.

Aangezien hij geen juniorproduct is van de renstal, is het nog maar de vraag of Helmut Marko heb nog langer wil behouden. Pierre Gasly klopt aan de deur en zijn verblijf bij AlphaTauri is ook een sta-in-de-weg voor andere junioren. Voor Tsunoda geldt hetzelfde. Ook zijn contract loopt eind dit jaar af.

Enkele grote namen in onzekerheid

Lewis Hamilton hoeft zich niet zorgen te maken over 2023, want pas aan het einde van volgend jaar loopt zijn contract af. Hetzelfde geldt voor Charles Leclerc, wiens Ferrari-verbintenis nog doorloopt tot en met 2024. Lando Norris is zelfs tot en met 2025 een McLaren-coureur. Hij komt met zijn contract nog het 'dichtste' in de buurt van Verstappen.

Andere grote namen, zoals Sebastian Vettel en Fernando Alonso, hebben een aflopend contract. Het is dan ook nog maar de vraag of de twee routiniers volgend jaar nog steeds actief zijn in de Formule 1. Voor hen zal het ook veel uitmaken of ze een competitieve auto hebben of niet. Sainz heeft eveneens een aflopend contract, al is hij wel al in onderhandeling met Ferrari over een nieuwe deal.

Alexander Albon en Mick Schumacher hebben beiden een bijzondere constructie. Ze staan onder contract bij respectievelijk Red Bull en Ferrari, maar zijn op dit moment op soort van huurbasis bij andere teams. Daar zullen ze zich moeten bewijzen om ook na 2022 nog actief te kunnen zijn in de koningsklasse van de autosport.

Check hieronder het overzicht van de F1-contracten. Staat er een * achter de naam, dan betekent dat dat er een optie zit in het contract voor een verlenging.

De huidige contractduur van de Formule 1-coureurs

Coureur Team Contract tot eind...
Hamilton Mercedes 2023
Russell Mercedes 2023
Verstappen Red Bull 2028
Perez Red Bull 2022
Leclerc Ferrari 2024
Sainz Ferrari 2022*
Norris McLaren 2025*
Ricciardo McLaren 2023*
Ocon Alpine 2024
Alonso Alpine 2022
Gasly AlphaTauri 2023
Tsunoda AlphaTauri 2022*
Vettel Aston Martin 2022
Stroll Aston Martin ?
Bottas Alfa Romeo 2024
Zhou Alfa Romeo 2022
Albon Williams 2022 (Red Bull)
Latifi Williams 2022
Schumacher Haas F1 2022 (Ferrari)

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull speelden verstoppertje

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid terug op de testdagen in Barcelona.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Al het nieuws over de contractverlenging van Verstappen RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden