© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen kan party-modus gebruiken tijdens kwalificatie GP Australië

15 mrt. 21:53 Ruud Dimmers 1 reacties
De kwalificatie voor de Grand Prix van Australië vormt de eerste krachtmeting van het F1-seizoen 2019. Max Verstappen hoopt in zijn Red Bull vooraan mee te kunnen doen en heeft daarbij de beschikking over de zogeheten party modus. Of het genoeg is voor een pole position valt volgens Helmut Marko te betwijfelen.

Red Bull-adviseur Marko moest naar eigen zeggen even slikken toen hij het tempo van Mercedes zag tijdens de vrije trainingen op vrijdag. Lewis Hamilton en Valtteri Bottas waren met afstand de snelsten, wat voor de Oostenrijker als een verrassing kwam.

Het gat van acht tienden tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen tijdens de tweede vrije training vertelt echter niet het hele verhaal. RacingNews365 analyseerde de runs waarin deze tijden gereden waren en daarin zijn duidelijke verschillen zichtbaar.

Desondanks verwacht Helmut Marko niet dat Verstappen en Pierre Gasly tijdens de kwalificatie een gooi kunnen doen naar de poleposition, zo laat hij aan Motorsport-Total weten.

"Ik verwacht geen Red Bull op de eerste startrij, of het moet zijn dat het weer ineens omslaat. Als het tien graden warmer wordt, kan dat voor een verrassing zorgen.

Red Bull heeft met de Honda-motor de beschikking over een party modus - een speciale motorsetting die extra vermogen levert tijdens de vliegende ronden. Hoe goed deze is, durft Marko niet te voorspellen: "We hebben de beschikking over deze kwalificatie-setting, maar hoe goed deze is weten we pas tijdens de kwalificatie."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen