© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen: "Komst Honda belangrijke stap in mijn carrière"

12 mrt. 11:33 Ruud Dimmers 1 reacties
Red Bull beschouwt zich door de komst van de Honda-motor voor het eerst als een fabrieksteam. Voor Max Verstappen vormt de Japanse krachtbron een belangrijk element op zoek naar zeges en en het najagen van zijn titeldroom.

De testdagen op het circuit van Barcelona verliepen redelijk goed voor Red Bull. Max Verstappen en het team waren positief over de nieuwe RB15 en de Honda-motor. Volgens de Nederlander ging het team tijdens de testdagen niet tot het uiterste.

Wereldwijd is er veel aandacht voor de nieuwe Red Bull-Honda combinatie. Mede door het ijzersterke slot van 2018 en de positieve verhalen omtrent de Japanse krachtbron, zijn de verwachtingen hooggespannen.

Verstappen zelf blijft nuchter onder alle vragen over zeges en de wereldtitel: "Of we mee kunnen doen voor de titel? Dat weet ik nog niet. In Melbourne wordt meer duidelijk, maar dan nog weten we niets zeker. Het seizoen is erg lang en vorig jaar begon Ferrari ook ijzersterk, maar zakte die na de zomerstop weg", laat de Nederlander in gesprek met o.a. RacingNews365 weten.

Red Bull toonde zich de afgelopen jaren een langzame starter. In diverse jaren, waaronder 2015 en 2017 sloeg het team de plank mis en wachtte een inhaalrace. Dit seizoen wil Verstappen er vanaf race één goed bij zitten. Constantheid moet de sleutel tot succes worden, waarbij hij van zowel zichzelf als het team goede en betrouwbare resultaten verwacht.

De komt van Honda ziet de Nederlander als een van de belangrijkste stappen in zijn carrière. "Honda heeft deze winter grote stappen gemaakt. Ze maken waar wat ze beloven en de samenwerking verloopt goed. De komst van Honda bij het team was voor mij een belangrijke stap in mijn carrière."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen