Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen krijgt geen 'raketmotor' van Red Bull in Saoedi-Arabië

Red Bull is niet van plan om Max Verstappen een nieuwe motor te geven in Saoedi-Arabië. Dat heeft een woordvoerder van het team bevestigd aan RacingNews365.

Begin deze week ontstonden er geruchten dat Max Verstappen een nieuwe Honda-motor achter in zijn Red Bull zou laten schroeven in Saoedi-Arabië. Dit zou de Oostenrijkse renstal dan doen om terug te vechten tegen de 'raketmotor' van Lewis Hamilton en Mercedes. De Brit kreeg voor de Grand Prix van Brazilië een verse verbrandingsmotor van zijn team en ging daarmee als de brandweer. Hamilton overkwam een diskwalificatie en vijf plaatsen gridstraf en wist in de race op zondag nog steeds als eerste over de streep te komen. Verstappen zou, volgens de geruchten, in Jeddah gebruik gaan maken van een verse Honda-motor die op een agressievere stand gezet zou kunnen worden. Hiermee zou de Nederlander de strijd aan kunnen gaan met Hamilton en zijn 'raketmotor'.

Red Bull ontkent geruchten

Een woordvoerder van Red Bull heeft echter bevestigd tegenover RacingNews365 dat deze berichten niet waar zijn. Volgens de woordvoerder heeft het team geen plannen om de Nederlander van een nieuwe motor te voorzien en er zou ook geen gridstraf aan zitten komen. Red Bull-adviseur Helmut Marko ontkent de geruchten ook. "We hebben op dit moment geen motorwissel gepland in Saoedi-Arabië. Als we het zouden doen, doen we het in Abu Dhabi", zei de Oostenrijker tegen F1-Insider .

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden