Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen lette niet op massale opkomst Oranjefans: "Ik denk maar aan één ding"

Max Verstappen was zeer onder de indruk van de grote oranjegolf aan fans tijdens de Grand Prix van Nederland, maar in zijn race naar de overwinning dacht hij geen moment aan alle toeschouwers aan de zijlijn. Winnen is het enige wat op dat moment voor hem telt, al kijkt hij niet graag naar de records.

Onder toeziend oog van meer dan honderdduizend toeschouwers won Max Verstappen op zondag voor de tweede keer in zijn Formule 1-carrière de Grand Prix van Nederland. De Red Bull-coureur is zeer blij met de massale opkomst van alle Oranjefans, maar moet toegeven daar tijdens de race totaal niet mee bezig te zijn geweest. De Limburger is de hele race alleen maar bezig met zo snel mogelijk naar de finish rijden. "Natuurlijk zijn al die fans en dat feest mooi om te zien, maar die anderhalf uur in de auto denk ik maar aan één ding: die race winnen", laat hij weten aan De Telegraaf . Natuurlijk is hij wel blij om zijn fans te zien, met als een van de grootsten natuurlijk vader Jos Verstappen. Voorafgaand aan het raceweekend in Zandvoort werd Verstappen senior nog positief getest op het coronavirus, maar op zondag kon hij er na een negatieve test toch bij zijn. "Ik ben heel blij dat hij er nog bij kon zijn. En nu heeft mijn vader toch nog een race gewonnen in de Formule 1", grapte de huidige WK-leider, verwijzend naar zijn tribute-helm.

Verstappen had weer eens concurrentie van Mercedes

Normaal gesproken strijden Red Bull en Ferrari dit F1-seizoen om de overwinningen, maar voor de verandering had ook Mercedes kort zicht op een zege in Nederland. Lewis Hamilton lag na een late safety car aan de leiding van de race, maar Verstappen kon er relatief makkelijk voorbij op een zachter setje banden. Toch was het geen gemakkelijke race, zo moet hij toegeven. "Op die zachte band wist ik dat we snel zouden zijn en we weten ook dat we dit seizoen kunnen bouwen op onze topsnelheid", beargumenteert hij. "Op die harde band kwamen we wat snelheid tekort ten opzichte van Mercedes, maar we hadden wel een flink gat. Toen de safety car kwam, moesten wel een stop maken. En dan moet je als coureur vertrouwen op je team." De pitstop voor een setje zachte banden pakte goed uit. Na het inhalen van Hamilton kon hij een gat slaan ten opzichte van de rest, waarna hij met een comfortabele voorsprong won op Circuit Zandvoort. Uiteindelijk werd niet Hamilton, maar Mercedes-teamgenoot George Russell tweede. Titelrivaal Charles Leclerc finishte als derde.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"