Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen mag niet skiën van Red Bull: "Nemen geen enkel risico"

Max Verstappen gaat een rustige winter tegemoet. De Nederlander gaat genieten van enkele weken vakantie en doet het daarbij rustig aan.

Max Verstappen stond in het verleden met regelmaat op de lange latten, maar werkgever Red Bull heeft dit verboden. Het team wil niet dat haar coureurs risico's nemen buiten het circuit. Eerder werd al duidelijk dat een MotoGP-test er voor de Nederlander niet inzit. De komende weken kan Verstappen het lekker rustig aan doen, na een enerverend en intensief seizoen, zo laat hij in gesprek met Ziggo Sport weten. "Ik ben redelijk vrij tot en met begin januari. Daarna is het gewoon weer serieus trainen. Het is fijn om twee of drie weken thuis te zijn en dan ook lekker te eten en te drinken. Maar ik mag niet aankomen, want dat duurt te lang om de kilo's er weer af te krijgen."

Begin januari begint de intensieve voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ondanks de trainingsuren zijn eventuele kerstkilo's niet snel verdwenen. "Het duurt zeker twee tot drie maanden om een paar kilo eraf te krijgen. Dan zijn die kilo's er tijdens de wintertest net eraf. Een kilo of twee mag ik maximaal aankomen." Daar waar veel Formule 1-coureurs gaan skiën in de winter, zit dat er voor Verstappen niet in. "We gaan niet meer skiën, dat mag niet van Red Bull. We nemen geen enkel risico, want volgend jaar wordt een heel belangrijk jaar voor ons. Ik begrijp dan ook dat ze geen risico’s willen nemen."

Viaplay
x
Ferrari-overstap Hamilton is kritiek helemaal beu: "Ze blijven shit over me uitkramen"