Verstappen merkt niks van extra beveiligingsmaatregelen

27 mei 2017 09:15 Redactie

Max Verstappen laat zich niet afleiden


Vandaag en morgen staat voor Max Verstappen alles in het teken van de GP van Monaco. Na de aanslag in Manchester zijn de veiligheidsmaatregelen verscherpt rondom het circuit.

De GP van Monaco wordt in tegenstelling tot vorig jaar onder zonnige omstandigheden verreden. Echter, ook dan geldt nog steeds dat elk klein foutje onmiddellijk wordt afgestraft. Verstappen heeft dit inmiddels in de twee vorige edities aan den lijve ondervonden. Toch houdt de 19-jarige Nederlander zich hier niet mee bezig en zal hij ook in de kwalificatie en in de race opnieuw de limiet opzoeken.

Waar de Red Bull coureur zich ook niet mee bezig houdt, zijn de extra beveiligingsmaatregelen die zijn genomen rondom het stratencircuit. Met de recente aanslag in Manchester in het achterhoofd zijn ook de beveiligingsmaatregelen in Monaco verscherpt.

Aan Telesport vertelde Verstappen op zijn vrije vrijdag dat hij zich hier niet door laat afleiden.

"Ik heb er zelf niets van gemerkt. Ik heb er ook weinig aan om over deze zaken veel na te denken. Dat moet je sowieso niet doen."

Ook in de stad zelf zijn extra maatregelen genomen en wordt er volop gesurveilleerd. Volgens eigen zeggen ondervindt Verstappen ook hier geen hinder van. Hij heeft zo zijn eigen transportmiddel om bij het circuit te komen.

"Ik heb nergens last van. Ik ga dan ook naar het circuit over het water, bijvoorbeeld met de jetski. In de stad zelf hoef ik niet eens te komen."

Veel teams zullen dit weekend ter nagedachtenis aan de slachtoffers in Manchester rijden met de hashtag #Manchester. Ook zal er voorafgaande aan de race op zondag een minuut stilte worden gehouden.
Foto: Twitter Max Verstappen

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen