Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix België 2022

Verstappen met afstand snelste in tweede training GP België

Max Verstappen was afgetekend het snelste tijdens de tweede vrije training in België. In zijn Red Bull bleef hij titelrivaal Charles Leclerc en Lando Norris ruim voor.

Verstappen spa
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Geen regen bij de start van de tweede vrije training op het circuit van Spa-Francorchamps en droog asfalt. Direct doken veel coureurs het asfalt op, te meer omdat er in de eerste training veel kostbare tijd verloren was gegaan door regenval en een stilvallende Kevin Magnussen.

Max Verstappen opende het bal met een 1.46-er en was een klap sneller dan de rest van het veld. Carlos Sainz gaf een halve seconde toe, terwijl Charles Leclerc en Sergio Perez ruim een seconde toegaven. Nagenoeg alle coureurs vingen de training aan op de medium band.

De Mercedes-coureurs, uitgerust met een grote upgrade, begonnen hun sessie op de harde band. Het was echter zoeken naar grip, waardoor Lewis Hamilton en George Russell niet in het stuk voorkwamen.

Uitslag Tweede vrije training - België

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Halverwege de sessie was het tijd om te wisselen naar de zachte band. Russell moest nog altijd anderhalve seconde toegeven op Verstappens tijd en ook Sainz verbeterde zijn tijd. Verstappen counterde direct en verpulverde de snelste tijd van dat moment, waarmee hij liefst acht tienden los was van de rest van het veld.

Leclerc liet over de boordradio weten onder de indruk te zijn van het tempo van Verstappen. Met name in de tweede sector leek de RB18 op rails te rijden. Zes tienden was Verstappen los van Leclerc in die sector en Lando Norris, op dat moment derde, gaf zelfs een volle seconde toe in die sector.

Het laatste deel van de training stond in het teken van de long runs. Met het oog op de gridstraffen van onder meer Verstappen en Leclerc was het vinden van een goede race-afstelling cruciaal voor veel coureurs. Verstappen koos ervoor om zijn long run op de medium band te starten, Leclerc en Russell reden op de zachte band.

Wederom begon het te regen op Spa-Francorchamps, waardoor de long runs van de coureurs wat verstoord werden. Het beeld van de tweede training is dat Verstappen over één ronde zeer snel was, maar dat Leclerc in de long runs ook snel was. Met nog tien minuten te gaan openden de hemelsluizen, waardoor de coureurs massaal de pits opzochten.

Verstappen was afgetekend het snelste voor Leclerc en Norris. Hamilton (6e) gaf in de Mercedes 1,4 seconden toe, terwijl de naam van Perez pas op de tiende positie terug te vinden was. De Mexicaanse teamgenoot gaf een kleine twee seconden toe op Verstappen.

Ook interessant:

Ben jij sneller dan een F1-team? Speel de pitstop challenge en win vette prijzen!

Een F1-team wisselt in een slordige twee seconden vier banden. Hoe snel ben jij? En ben je sneller dan jouw vrienden? Check het nu!

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP België 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen