© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen: "Mijn rol binnen het team is veranderd"

10 mrt. 08:33 Ruud Dimmers 5 reacties
Pas 21-jaar en over een week al begonnen aan zijn vijfde seizoen in de Formule 1. Max Verstappen is al lang geen rookie meer, maar een gevestigd coureur. Dat houdt ook in dat mensen binnen Red Bull anders tegen hem aankijken en zijn rol veranderd is.

In de eerste jaren van zijn Formule 1-carrière moest Max Verstappen vaak afrekenen met vooroordelen en kritiek. Zo zou hij te jong zijn, was zijn rijstijl te agressief en viel zijn houding niet altijd bij iedereen in goede aarde. Verstappen liet zijn resultaten voor zich spreken en werd snel volwassen. Hierdoor veranderde ook de manier waarop mensen binnen het team tegen hem aan kijken.

Dit seizoen is de Nederlander de absolute kopman van het Red Bull-team, ondanks dat teamgenoot Pierre Gasly eenzelfde behandeling krijgt. "Ik ben wat rustiger, maar ik zou het niet willen betitelen als serieuzer. Ik wil altijd het maximale eruit halen, maar in de rol die ik nu heb, ten opzichte van het zijn van een rookie, luisteren mensen ook meer naar je als je feedback geeft", vertelt Verstappen aan Ziggo Sport. "Dat gevoel heb ik binnen het team en dat motiveert me nog meer."

Zijn ervaring zorgt ervoor dat Verstappen ook meer zijn stempel kan drukken op het team. "Het is logisch dat je dat nu meer kunt. Als je na één seizoen in de autosport in de Formule 1 binnenkomt is het voor iedereen altijd afwachten hoe je feedback is."

"Races winnen helpt natuurlijk ook", lacht de Red Bull-coureur. "Ik denk dat het een normaal proces is en dat mensen dan ook meer naar je gaan luisteren."

Teambaas Christian Horner liet recent al optekenen dat Verstappen een belangrijkere rol speelt binnen het team, doordat Daniel Ricciardo vertrokken is en Gasly minder ervaring heeft.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen