'Verstappen moet minder vloeken over de boordradio"

04 jun. 2017 12:30 Redactie

Damon Hill geeft Verstappen wat 'vaderlijk' advies


Max Verstappen wordt algemeen gezien als een sensatie in de Formule 1. Velen zijn ervan overtuigd dat de jonge Nederlander de koningsklasse van de autosport een flinke boost heeft gegeven.

Dit betekent ook dat Verstappen een voorbeeldfunctie heeft gekregen voor zijn jonge fans. Volgens voormalig Formule 1 coureur Damon Hill beseft Verstappen zich dat nog niet altijd. Als voorbeeld haalt hij de radioboodschap van de Nederlander erbij tijdens de GP van Monaco. Verstappen was furieus toen hem verteld werd dat uitgerekend zijn teamgenoot hem had gepasseerd na de pitstops. Zijn opmerking naar zijn team werd grotendeels door de wedstrijdleiding weggepiept waarna alleen het woord 'disaster' nog te horen was.

Hoewel Damon Hill Verstappen bestempeld als een waanzinnige coureur vindt hij wel dat de Nederlander beter op zijn taalgebruik moet letten.

"Natuurlijk vloeken we allemaal weleens maar de coureurs moeten zich wel goed beseffen dat hun radioboodschappen live worden uitgezonden. Het is soms best lastig om je in te houden maar coureurs moeten hier wel rekening mee houden. Max ging in Monaco best wel over het randje. Hij moet daar echt bewuster mee om gaan. Vooral omdat hij tegenwoordig een grote held is voor veel jonge mensen. Zij horen deze dingen ook en dat moet natuurlijk niet."

Wie denkt dat Hill nog meer commentaar heeft op Verstappen komt dan bedrogen uit. Hij is juist erg onder de indruk van de ontwikkeling van de pas 19-jarige Red Bull coureur.

"Max is al behoorlijk volwassen voor zijn leeftijd en krijgt alleen maar meer ervaring in de Formule 1. Hij leert snel en zorgt voor spanning en passie in de sport. Hij wordt alleen maar beter."
Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen