© Red Bull

Nieuwsoverzicht

Verstappen na eerste trainingen: "We mogen nog niet tevreden zijn"

15 mrt. 08:18 Ruud Dimmers 1 reacties
Red Bull en Max Verstappen maakten een aardige start in Australië. Na een vierde tijd in de eerste training volgde de derde tijd tijdens de tweede training. Wel op gepaste afstand van Mercedes, maar de Nederlander benadrukt dan ook dat dit pas de vrijdag is.

Het was een dag zonder problemen voor Max Verstappen tijdens de aftrap van zijn Formule 1-seizoen 2019. Na afloop van de eerste dag valt een voorzichtige balans op te maken, waarbij Red Bull weer tot de drie topteams behoort. De exacte pikorde is echter nog onbekend.

Verstappen sprak na afloop van de vrije trainingen met de media in Australië. De Red Bull-coureur was tevreden, maar zag wel een verrassend snel Mercedes vooraan.

"Over onze dag ben ik best wel tevreden. We konden flink wat ronden rijden en onze rondetijden waren wel okay. Mercedes zag er echter wel snel uit, wat betekent dat wij nog wat werk te verrichten hebben voor morgen", aldus Verstappen.

Het belangrijkste van de vrije trainingen was dat alles probleemloos liep. De Honda-motor hield zich goed en de balans in de auto was goed. "Natuurlijk kan je nog altijd dingen verbeteren, maar we hadden geen problemen. Onze motor presteerde probleemloos en soepel."

Aan voorspellingen waagt Verstappen zich ook na afloop van de eerste trainingen niet. Morgen tijdens de kwalificatie moeten alle teams met de billen bloot en kan niemand zich meer verstoppen. "We kunnen alleen naar onszelf kijken en kunnen nog niet tevreden zijn. We moeten nog dingen verbeteren, maar dat geldt ook voor de concurrentie."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen