Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen neemt verlies: "Indrukwekkend dat ik überhaupt strijd voor de titel"

Max Verstappen moest in Qatar zijn meerdere erkennen in Lewis Hamilton, maar is na afloop van de race nog steeds strijdlustig. Hij neemt zijn verlies, maar weet dat er nog van alles kan gebeuren tijdens de laatste twee Grands Prix-weekenden.

Op zondag in Qatar had Max Verstappen niet de pace om het Lewis Hamilton moeilijk te maken. Zijn leven werd er niet makkelijker op gemaakt door de straf van vijf plaatsen, maar ook zonder die straf was het een lastig verhaal geworden. De Nederlander beseft dan ook dat zijn team simpelweg snelheid tekort kwam op het Losail International Circuit. "Als we wisten waar we de pace vandaan moesten halen, dan hadden we natuurlijk dingen veranderd. Dit was echter op een of andere manier niet ons circuit." Volgens Verstappen wist hij niet alles uit het rubber te halen. "Met deze banden ook... soms weet je ze perfect werkend te krijgen en heb je heel veel grip. Als je er echter niet bovenop zit, dan kan het een verschil maken." Al met al heeft hij het naar eigen zeggen nog goed gedaan de afgelopen weken. "De laatste races, zelfs de races die ik won, heb ik het gevoel gehad dat Mercedes heel sterk was. Dus ja, wij hebben best wel wat punten gewonnen de laatste races terwijl ik dacht dat we er meer zouden verliezen."

Verstappen: "Er kan van alles gebeuren"

Dit weekend was Mercedes duidelijk de betere partij, oordeelt Verstappen, die blij is dat hij dit seizoen mee kan strijden om de wereldtitel. "We moeten blijven pushen. Tot nu toe heb ik het gevoel dat we het als team geweldig hebben gedaan vergeleken met de voorgaande jaren, waarin Mercedes zo dominant en snel was." "Het is voor ons dan ook indrukwekkend dat we überhaupt al meedoen aan dit titelgevecht", oordeelt de Red Bull-coureur. "We gaan natuurlijk niet opgeven, maar dit weekend kwamen we duidelijk snelheid te kort." Alles is en blijft echter mogelijk volgens de Limburger. "Elk raceweekend is echter weer anders. Er kan van alles gebeuren. Dat zag je wel weer in de kwalificatie, waarna ik een gridstraf kreeg van vijf plaatsen door de gele vlaggen. Dat kan iedereen heel snel overkomen."

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie