© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen negende, Hamilton scoort hattrick in derde training GP Australië

Nadat hij de snelste tijden klokte in de eerste en tweede vrije training was Lewis Hamilton ook in de derde oefensessie de snelste. Ferrari wist dit keer wat makkelijker de aansluiting te vinden. Max Verstappen kwam niet verder de de negende tijd.

Max Verstappen schoot aan het begin van de training direct de baan op. De Nederlander en Red Bull wilden zo snel mogelijk even checken of het nieuwe chassis van de Nederlander naar behoren functioneerde. Het antwoord daarop was ja, want na die installation lap volgde al snel de run die hem in het eerste kwartier de snelste tijd opleverde op de medium-band.

Die tijd is niet bestand tegen de tijden die eerste middenmoters op de zachtste compound rijden en al helemaal niet tegen de tijd van Sebastian Vettel op de softs, 1.23,739. Het is de fase halverwege de sessie waarin Ferrari en Mercedes het gaspedaal tezamen intrappen, met een complete zilvergrijze eerste en een complete rode tweede rij tot gevolg.

Red Bull is het team dat het langste wacht met die runs op de zachte banden, waardoor Pierre Gasly en Verstappen terugvallen naar de plaatsen dertien en veertien. Met nog dik tien minuten te gaat men daar net als de concurrentie zitten voor enkele kwalificatieruns. Het is het moment waarop voor het eerst onder de snelste tijden van de vrijdag wordt gedoken.

Max Verstappen sluit met zijn run in eerste instantie aan op de zevende plaats. Pierre Gasly duikt daar onderdoor, maar helemaal foutloos was het rondje van de Nederlander ook niet. Lewis Hamilton gaat ondertussen door met waar hij op vrijdag was gebleven, namelijk het aanvoeren van de tijdenlijst.

Ferrari staat aanmerkelijk dichterbij dan gisteren, met Vettel op de tweede plaats en Charles Leclerc op P3. Haas F1 valt in positieve zin op op de plaatsen vier en vijf en Williams stelt opnieuw diep teleur.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen