© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen nog niet succesvol in GP Australië

In vier pogingen de Grand Prix van Australië tot een goed einde te brengen, slaagde Max Verstappen daar één keer half in. Voor de verdere rest viel er weinig te juichen voor de Nederlander, die nog wacht op zijn eerste podiumplaats op Albert Park.

2015 - Toro Rosso
Het moet hét droomdebuut worden voor Max Verstappen. De Toro Rosso-coureur debuteert op 17-jarige leeftijd als jongste Formule 1-coureur ooit niet onverdienstelijk. In de kwalificatie legt hij beslag op de twaalfde plaats, een positie die hij gedurende de race almaar weet te verbeteren.

Uiteindelijk weet Verstappen zich op te werken naar een plekje in de punten, maar na 32 ronden is het sprookje voor de Nederlander uit. De Renault-motor achterin de STR10 geeft de geest en Verstappen moet toezien hoe zijn eveneens debuterende teamgenoot Carlos Sainz wél punten pakt.

Kwalificatie: 12e
Race: DNF

2016 - Toro Rosso (Foto hierboven)
De eerste vier races van 2016 rijdt Max Verstappen nog voor Toro Rosso, alvorens hij voor de Grand Prix van Spanje gepromoveerd wordt naar het grote Red Bull. Met de Ferrari-motor uit 2015 in het achteronder maakt hij indruk op de zaterdag door zich als vijfde te kwalificeren, achter de grote jongens van Mercedes en Ferrari.

De start van Verstappen is vervolgens zeer goed, hij passeert onder andere Lewis Hamilton, die vervolgens zijn beklag doet: "I can't get past this guy." Het team maakt enkele tactische missers, waardoor Verstappen ver terug valt. Een daarvan is om niet van banden te wisselen na de zware klapper van Alonso, iets dat de concurrentie wel doet.

Doordat Verstappen zijn stop ook nog enkele ronden na teamgenoot Carlos Sainz moet maken valt hij terug tot achter Jolyon Palmer en teamgenoot Carlos Sainz, door wie Verstappen zich opgehouden voelt. De opwinding over een slechte strategie neemt toe bij de Nederlander, waarop hij bij een poging Sainz te passeren spint. Verstappen houdt de schade beperkt en pakt alsnog een punt, maar van enige vreugde is geen sprake. Het punt kan hem 'gestolen worden'.

Kwalificatie: 5e
Race: 10e

2017 - Red Bull
In het eerste volledige jaar van Max Verstappen in dienst van Red Bull wordt er voor het eerst gesproken over een mogelijke titel voor de Nederlander. De eerste helft van het seizoen gaat echter de boeken in als een hele lange valse start. De Renault-aangedreven RB13 is hoogst onbetrouwbaar, al rijdt Verstappen de race in Australië zowaar uit.

Met een vijfde plaats in zowel de kwalificatie als de race valt er weinig te juichen. Het is waar Red Bull dat jaar staat, net achter de Ferrari's en de Mercedessen.

Kwalificatie: 5e
Race: 5e

2018 - Red Bull
De geluiden over een mogelijke wereldtitel blijven nu jaarlijks aanzwellen. 2018 moet het jaar worden van Max Verstappen, maar niets wijst er in Australië op dat de nog altijd slecht twintig jaar oude Red Bull-coureur daadwerkelijk mee kan doen om de titel.

Ja, hij pakt met de vierde startplaats zijn beste kwalificatieresultaat Down Under, maar een spin in de race werpt hem ver terug. In de slotfase van de race voert hij de druk op Fernando Alonso op, maar tevergeefs. Verstappen moet genoegen nemen met de zesde plaats.

Kwalificatie: 4e
Race: 6e

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen