Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen ontvangt dit weekend eerste upgrades van Red Bull

Max Verstappen krijgt dit weekend tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië de beschikking over een gewijzigde Red Bull RB18.

De Red Bull RB18 van Max Verstappen was bij de seizoensopener net niet snel genoeg om Charles Lerclec te verslaan in een direct gevecht tijdens de race, maar het Britse team werkt hard aan de ontwikkeling van de bolide. Om die reden zijn er diverse wijzigingen doorgevoerd aan de auto voor de GP van dit weekend. De eerste verandering werd door Paolo Filisetti, technisch analist van RacingNews365, gespot in de pitlane in Jeddah. De RB18 is voorzien van een andere neus. De neuskegel is aangepast met daarin een aangepaste versie van de voorste luchtinlaat.

De 'naakte' neus van de Red Bull was op dat moment nog niet in de teamkleuren geschilderd. Duidelijk te zien was dat het bovenste profiel vlakker lijkt en minder afgerond dan voorheen. Gekoppeld aan deze neus is een gemodificeerde voorvleugel, met een lagere hoek van de horizontale vleugelelementen die ook smaller zijn dan voorheen.

Op vrijdag zal Red Bull tijdens de vrije trainingen een directe vergelijking maken van de luchtweerstand tussen een auto met een lage downforce achtervleugel, die dit weekend voor het eerst gebruikt wordt, ten opzichte van de achtervleugel die in Bahrein werd gebruikt. Het is op dit moment onbekend of de upgrades alleen voor Verstappen bestemd zijn, of dat ook Sergio Perez de beschikking krijgt over de nieuwe onderdelen.

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin