© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen optimistisch: "We kunnen nog sneller"

15 mrt. 11:33 Ruud Dimmers 2 reacties
Na een eerste vrije training, waarin de top drie teams mijlenver voorlagen op de rest van het veld, was er in de tweede training plots een gat tussen Mercedes en de rest. Max Verstappen is tevreden over het tempo dat hij vandaag gereden heeft, maar het kan zeker nog harder.

Daar waar Mercedes in de tweede training een seconde sneller ging dan tijdens de eerste training, deden Red Bull en Ferrari het relatief gezien rustig aan. Verstappen en Vettel verbeterden zich met slechts drie tienden en zagen teams als Alfa Romeo en Renault plots in de nek hijgen. Na afloop erkent de Nederlander dat het nog sneller kan.

"Over het algemeen was het gevoel in de auto goed, zowel op de medium als op de soft band. We moeten deze banden nog wel beter leren kennen. Ik reed een wat ander programma dan de concurrentie en we kunnen zeker nog wat sneller", klinkt het optimistisch.

Verstappen gebruikte maar drie sets banden tijdens de tweede training, terwijl Ferrari en Mercedes minimaal vijf sets gebruikten. De Red Bull-coureur gebruikte daarbij frequent de medium band.

Over de prestaties van zijn Japanse krachtbron is Verstappen tevreden. "Vanavond moeten we de data bestuderen en bekijken waar we ons nog kunnen verbeteren. De Honda-motor presteerde probleemloos en reed erg fijn."

Morgen wacht de coureurs de derde vrije training, waarna tijdens de kwalificatie de echte krachtsverhoudingen duidelijk worden. Deze start om 07:00 uur Nederlandse tijd.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen