Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Mexico 2022

Verstappen pakt dominante pole voor GP Mexico

Max Verstappen heeft de poleposition voor de Mexicaanse Grand Prix veroverde. Hij bleef de beide Mercedessen voor.

Verstappen Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

De omstandigheden op het Autódromo Hermanos Rodríguez waren lastig doordat er weinig grip op het snikhete circuit was. Diverse coureurs waren in gevecht met hun wagen, waaronder Max Verstappen die klaagde over het glijden van zijn Red Bull. Het weerhield hem er niet van om zich direct vooraan te melden met een 1.19,2.

De verschillen tussen de Red Bulls, Mercedessen en Ferrari's waren klein in Q1. Het was Lewis Hamilton die met een tweede run naar de snelste tijd ging. Achteraan het veld voornamelijk de verwachte namen die afvielen: Schumacher, Vettel, Stroll, Albon en Latifi.

Het tempo werd fors opgevoerd in Q2, waarbij de Mercedessen openden met een 1.18,5. Verstappen haakte aan, maar kende een matige tweede sector en moest daardoor vier tienden toegeven. Verstappen reed echter op gebruikte banden, iets dat ook de Ferrari's deden. Voor de Italianen was deze keuze niet succesvol, waardoor Charles Leclerc en Carlos Sainz nogmaals aan de bak moesten op een nieuwe set van de zachte band.

Uiteindelijk besloten alle toppers nog een run te wagen, waarbij de verschillen belachelijk klein waren: de top vijf zat binnen één tiende van een seconde.

Afvallers in Q2: Ricciardo, Zhou, Tsunoda, Gasly en Magnussen.

Uitslag Kwalificatie - Mexico

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

De fans maakten zich op voor een razend spannende ontknoping van de kwalificatie, waar honderdduizend Mexicanen hun landgenoot Sergio Perez naar de pole probeerden te schreeuwen. Het was teamgenoot Verstappen die de eerste 1.17 van het weekend klokte, maar de Mercedessen waren niet ver weg.

Russell en Perez gaven zo'n twee tienden toe, maar de beide Ferrari's konden geen vuist maken in de eerste run. Hamilton overschreed de tracklimits en moest zijn rondetijd inleveren.

In de slotminuten van de kwalificatie waagden alle coureurs nog een ultieme poging om hun rondetijd aan te scherpen. Verstappen nam afstand met een 1.17,7 en was drie tienden sneller dan Russell en Hamilton. Perez maakte de top vier compleet. Verrassing van de kwalificatie was echter Valtteri Bottas in de Alfa Romeo op de zesde positie.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Mexico 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'