Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen reed eerste meters in nieuwe Red Bull: "Voelde echt heel goed!"

Max Verstappen heeft al de nodige meters gereden in zijn nieuwe Red Bull RB19 waarmee hij in 2023 zijn derde wereldkampioenschap hoopt binnen te slepen. Veel kan hij echter nog niet zeggen over de virtuele meters die hij heeft verreden.

Op vrijdag ging het doek van de nieuwe Red Bull-bolide af in New York. Max Verstappen was natuurlijk aanwezig, net als teambaas Christian Horner en teamgenoot Sergio Perez. Red Bull kondigde een samenwerking met Ford aan. Dat was eigenlijk het enige noemenswaardige rond de onthulling van de RB19, want die 'nieuwe auto' op het podium bleek gewoon de RB18 te zijn. Zelfs van een nieuwe livery was geen sprake. Verstappen vond dat allemaal niet erg, zo laat hij weten. "Het is geweldig om in New York te zijn voor de launch van de RB19. De Verenigde Staten zijn erg belangrijk voor ons als team. Er zijn hier drie Grands Prix om naar uit te kijken", zo laat hij optekenen.

Verstappen reed al in de RB19

Alhoewel de echte RB19 niet op het podium stond, betekent dat natuurlijk niet dat hij niet bestaat. In de Red Bull-fabriek in Milton Keynes is men momenteel hard aan het werk om de auto klaar te krijgen voor de testdagen. Verstappen reed zelfs al in de wagen, zij het op de Red Bull-simulator in de fabriek. Alhoewel de Nederlander niet te veel mag verklappen, laat hij doorschemeren zeer tevreden te zijn. "Ik heb al in de RB19 gereden in de simulator", glundert hij. "Na vorig jaar proberen we de auto constant te verbeteren. Verder kan ik niet veel details delen, maar in de simulator proberen we ervoor te zorgen dat de correlatie met de echte wereld zo goed mogelijk is." Toch kan hij niet verbergen dat hij zeer enthousiast is over de eerste kennismaking met zijn nieuwe speeltje, de RB19. "De eerste ervaringen waren echt heel goed. We hebben zin in het nieuwe seizoen en we gaan ons uiterste best doen om de wereldtitels te verdedigen."

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen