Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen rekent zich nog niet rijk: 'Ik wil meer performance'

Max Verstappen heeft na de eerste acht races van het Formule 1-seizoen een forse voorsprong opgebouwd op titelrivaal Charles Leclerc. Ook Sergio Perez is de Ferrari-concurrent voorbij, maar rijk rekenen ze zich nog niet bij Red Bull. Verstappen wil verbetering.

Max Verstappen leidt het wereldkampioenschap Formule 1 met 150 WK-punten. De regerend wereldkampioen won tot nu toe vijf van de acht races, terwijl concurrent Charles Leclerc voor de tweede keer dit seizoen uitviel. De leiding in het WK wordt groter, maar er kan nog van alles gebeuren. Het seizoen is immers nog lang. De Nederlander ziet nog genoeg verbeterpunten voor Red Bull in de titelstrijd van 2022. Wanneer hem gevraagd wordt wie of wat hem nog kan stoppen, blijft hij realistisch. "Ik denk dat het elk weekend anders is en ja, ik denk de performance op zaterdag beter kan", zegt hij tegen onder andere RacingNews365. "We zijn op één of andere manier niet zo snel als Ferrari." Op zondag is Red Bull het te kloppen team, maar in de kwalificatie wil de Nederlander sneller. "Ik wil wat meer performance, gewoon voor mijzelf op de zaterdag. Ook met het gevoel van de auto. Op een zondag voelt het echter wat beter, maar ja, er is nog genoeg werk te verrichten om de auto te verbeteren."

Verstappen: 'Er kan gedurende het weekend veel veranderen'

Ook de regerend wereldkampioen heeft nog veel te leren. Hij legt zelf uit dat de nieuwe generatie F1-bolides nog lang geen bekend terrein is voor de teams en coureurs. "Het is nog een jonge en nieuwe auto, dus we moeten altijd verbetering zoeken. Op dit moment is er op zaterdag de meeste ruimte voor verbetering." Zijn verwachtingen in Bakoe waren dan ook niet bovengemiddeld hoog. "Het is moeilijk te voorspellen hoe competitief je bent, al weten we natuurlijk wel dat het gevecht altijd met Ferrari is geweest. Toch is het lastig te zeggen wie van ons waar staat en zelfs na zaterdag. Je staat achter in de kwalificatie, maar hoe gaat het tijdens de race?" "Ik denk er niet te lang over na. We zien het wel als we gaan racen. Natuurlijk hebben wij onze informatie paraat maar zelfs op een racedag kan er van alles veranderen. Gelukkig viel het onze kant op dit weekend."

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin