Verstappen: 'Renault motor kan veel harder, maar is onbetrouwbaar'

09 jun. 2017 14:16 Redactie

Verstappen: 'Er zit meer vermogen in die Renault'


Max Verstappen liet in Canada weten dat de Renault-motor meer in huis heeft dan het nu kan laten zien. Gelijke woorden sprak concurrent Mercedes al eerder. Betrouwbaarheidsproblemen zorgen ervoor dat de motor geknepen wordt.

Concurrent Mercedes liet tijdens de wintertest al weten dat de Renault-motor niet veel langzamer is dan haar eigen krachtbron. Die woorden werden recent nogmaals herhaald. Hoewel het absoluut niet te herleiden is uit de prestaties van de Renault aangedreven teams, erkent Max Verstappen dat nu ook.

"Renault kan het vermogen wel opschroeven, maar dan krijgen we te maken met betrouwbaarheidsproblemen. Er zit veel meer power in de motor, maar de betrouwbaarheid blijft het probleem."

"We kunnen daarom het vermogen niet opvoeren tijdens de kwalificatie. Het is jammer, maar het is niet anders. We moeten geduld hebben."

De upgrade van de Franse motorleverancier moet er voor zorgen dat de coureurs langere tijd op meer vermogen kunnen rijden. Iets wat moet resulteren in betere rondetijden. Ondanks de geruchten is de upgrade voor de GP van Baku nog niet officieel bekend gemaakt.

Verstappen tevreden over eigen prestaties: 'Maak minder fouten'


Momenteel strijdt de Nederlander met Red Bull voor de podiumplaatsen als Ferrari en Mercedes fouten maken. Een positie waarin Max zich het liefst niet ziet, maar winnen zit er voorlopig nog niet in.

"In de Formule 1 ben je afhankelijk van je auto. Soms heb je een betere auto, soms een slechtere. Als je met de auto niet meer kan bereiken dan P5, dan is dat ook een goede prestatie. Ik ben dit seizoen constanter en maak minder fouten dan vorig jaar."

Foto: Philip Platzer/Red Bull Content Pool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen