Verstappen rijdt met nieuwe Renault-motor die twee tienden sneller is

23 jun. 2017 18:24 Redactie

Renault heeft upgrade meegenomen naar Baku


Mogelijk dat het tijd wordt voor een mediacursus voor de mensen bij Renault. Vandaag liet Cyril Abiteboul namens het team weten dat de langverwachte upgrade WEL is meegenomen naar Azerbeidzjan.

Na afloop van de trainingen liet Abiteboul weten dat hij dit bewust niet gemeld had, omdat hij bang was dat de verwachtingen te hooggespannen zouden zijn. De nieuwe krachtbron levert echter twee tienden tijdwinst per ronde op.

"Er waren speculaties en de verwachtingen waren torenhoog. Mensen dachten dat we nogmaals zo'n stap als vorig jaar konden maken. Dat onze upgrade zeer groot zou zijn qua performance."

"De stap die we met deze motor hebben gezet is kleiner, maar de power unit is wel verbeterd. We blijven werken aan onze motoren en hebben dit weekend een nieuwe versie beschikbaar. Deze levert twee tienden per ronde aan tijdwinst op."

Volgens Abiteboul zal hij hiermee de headlines niet halen. "Het zal geen wereldnieuws zijn, maar ik wilde de situatie helder hebben."

Juist op het circuit van Baku, met een recht stuk van ruim twee kilometer, is motorvermogen erg belangrijk. De upgrade komt voor Red Bull dan ook op het juiste moment.

Foto: Dan Istitene/Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen