Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen spaart Vettel en houdt nog één record van hem intact

Max Verstappen heeft een aantal nieuwe records op zijn geschreven dit seizoen. Het record van meest dominante titelwinst staat nog steeds op naam van Sebastian Vettel, maar de Nederlander kwam heel dicht in de buurt.

Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Max Verstappen heeft dit seizoen heel wat records verbroken. Zo scoorde hij de meeste punten in een F1-seizoen en won hij de meeste Grands Prix in een seizoen ooit. Hij ging daarmee voorbij aan F1-grootheden Lewis Hamilton, Sebastian Vettel en Michael Schumacher.

De coureur van Red Bull kwam in de buurt van nog een record van een andere voormalige Red Bull-coureur, maar kwam nipt te kort. Hoewel Verstappen erg dominant was, was dit niet het meest dominante seizoen van een coureur in de geschiedenis van de Formule 1. Tenminste, als we kijken naar de voorsprong op de nummer twee. Dat record staat namelijk op naam van Vettel.

Vettel won in 2013 vol overtuiging de titel met 397 punten. Fernando Alonso, in de Ferrari, werd tweede met 242 punten; een verschil van maar liefst 155 punten! Verstappen won zijn tweede wereldtitel dit jaar met een verschil van 146 punten op Charles Leclerc, die dus tweede werd.

Als we kijken naar de meest dominante constructeurstitel, staat Red Bull samen met Verstappen en Sergio Perez slechts op de zevende plek. Het verschil met Ferrari was dit seizoen 205 punten. Het meest dominante jaar van een team was in 2016 en staat op naam van Mercedes met Hamilton en Nico Rosberg. Het verschil op Red Bull, dat jaar het tweede beste team, was maar liefst 297 punten.

Hieronder een lijst van de top 5 meest dominante coureurstitels.

Meest dominante coureurstitels

Jaar Kampioen Voorsprong op P2
2013 Vettel 155 punten
2022 Verstappen 146 punten
2020 Hamilton 124 punten
2011 Vettel 122 punten
2018 Hamilton 88 punten

Ook interessant:

Verstappen laat zien waarom Perez altijd in zijn schaduw zal staan

Max Verstappen won dominant de GP van Abu Dhabi, terwijl Sergio Perez niet opgewassen was tegen Ferrari. In de nieuwste F1-podcast vellen Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk hun oordeel over alle gebeurtenissen in Abu Dhabi.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden