Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen speelt verstoppertje, Gasly de snelste in eerste training GP Bahrein

Red Bull heeft zich tijdens de eerste vrije training voor de GP van Bahrein nog niet bezig gehouden met de zachte banden. Als een van de weinigen raakten Max Verstappen en Sergio Perez het rood omringde rubber niet aan, in tegenstelling tot de concurrentie. Pierre Gasly was uiteindelijk de snelste.

Verstappen Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Klokslag 13:00 uur Nederlandse tijd begon de eerste vrije training van het Formule 1-seizoen in Bahrein. De teams lieten er geen gras over groeien en meteen ging vrijwel elke coureur de baan op. Het was de eerste keer dit jaar dat we meer dan tien nieuwe F1-bolides tegelijk op het asfalt zagen.

Meteen werd er weer een hoop data verzameld. We zagen Ferrari met meetapparatuur aan de achterkant de garage uit rijden, terwijl Nico Hulkenberg, die de door corona gevelde Sebastian Vettel vervangt, logischerwijs ook snel veel meters wilde maken. Na acht minuten en wat moeizame ronden kon hij echter al terugkeren naar de garage, want de eerste rode vlag van het F1-seizoen werd gezwaaid.

Het was de Alpine-bolide van Esteban Ocon die namelijk op het rechte stuk plots een deel van zijn engine cover verloor, precies voor de neus van de Duitser, wiens Aston Martin vervolgens door een regen van carbon-deeltjes reed. Eerder had Valtteri Bottas geklaagd over problemen met zijn Alfa Romeo-bolide. De Fin bleef lang binnen staan en reed uiteindelijk slechts twee ronden zonder een tijd neer te zetten.

Verstappen zet de toon

Na tien minuten oponthoud kon iedereen zijn weg weer vervolgen. Bij Ocon werd de sidepod, die qua design overigens gloednieuw was, vervangen door een nieuw exemplaar. Verstappen zette vervolgens even aan op de medium band, waarmee hij naar de tot dan toe snelste tijd reed: 1.34,7, nog steeds aanzienlijk langzamer dan vorige week tijdens de testdagen, toen Max de laatste dag drie seconden sneller afsloot, weliswaar later op de dag in betere omstandigheden en op zachtere banden.

Kijkend naar de concurrentie, zagen we Mercedes nog steeds een beetje stuiterend over het circuit rijden. George Russell verloor zelfs een onderdeeltje op het rechte stuk door het gestuiter, terwijl hij tegelijkertijd klaagde over gevoeligheid van zijn W13 voor de wind. Wel ging hij op de zachtere banden met nog een kwartier te gaan onder de tijd van Verstappen door.

Uitslag Eerste vrije training - Bahrein

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Gasly de snelste

In het laatste kwartier van de training zagen we dat coureurs iets meer tempo gingen maken. Achtereenvolgend doken Pierre Gasly (zacht) en beide Ferrari-coureurs (medium) onder de tijden van Russell en Verstappen door. Kanttekening is wel dat de omstandigheden tijdens VT1 totaal niet vergelijkbaar zullen zijn met die tijdens de kwalificatie en race, die beiden later op de dag zullen beginnen terwijl het donker wordt.

Verstappen zelf was niet met snellere ronden bezig en reed op zijn medium banden een langere stint met veel brandstof aan boord. Net als tijdens de testdagen liet iedereen ook tijdens de vrije trainingen nog allesbehalve het achterste van de tong zien.

Uiteindelijk was Gasly dus de snelste op de zachtste band. Het Ferrari-duo en Verstappen waren de snelsten op de medium band. Hamilton bleef op de zachte band haken op plek zeven, op twee tienden achter aartsrivaal Verstappen. Zowel de Nederlander als zijn teamgenoot Sergio Perez raakte het zachtste rubber nog niet eens aan. Vooralsnog spelen ze dus verstoppertje.

Ook interessant:

Brede grijns Red Bull zegt genoeg over titelkansen Verstappen

In de podcast van RacingNews365 bekijken we de titelkansen van Verstappen, de concurrentie van Ferrari en hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk een verrassing voor jullie! Volg hier snel de laatste aflevering!

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'