Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Italië 2022

Verstappen split de Ferrari's tijdens tweede training GP Italië

Max Verstappen kende een prima tweede training op het circuit van Monza. De Nederlander sloot de sessie als tweede af en splitte de beide Ferrari's.

Verstappen Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De tweede vrije training werd door de coureurs geopend op de medium band. Het waren de Ferrari's en Red Bulls die het tempo bepaalden. Max Verstappen was met een 1.22,303 nipt sneller dan rivaal Charles Leclerc na de inleidende beschietingen. Ook Carlos Sainz wist nog redelijk aan te haken.

Daarachter ontstond het grote gat naar Sergio Perez die bijna zes tienden langzamer was dan zijn teamgenoot. De beide Mercedessen kwamen in het stuk niet voor met een zesde tijd voor George Russell en een achtste voor Lewis Hamilton. Het gat naar de top was zeer groot, zo gaf Hamilton een seconde toe op Verstappen.

Uitslag Tweede vrije training - Italië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Verstappen ging op de zachte band als eerste op jacht naar een snellere tijd, maar de Nederlander verremde zich bij de eerste chicane. Een tweede poging bracht de eerste 1.21 van de dag met een 1.21,807, een verbetering van een halve seconde ten opzichte van de tijd op de medium band. De ronde was niet optimaal, waarbij Verstappen met name in de eerste sector het nodige liet liggen.

Mick Schumacher viel stil met zijn Haas waardoor de tweede training kortstondig werd geneutraliseerd halverwege de sessie. Na de herstart was het Sainz die de tijd van Verstappen met een tiende verbeterde. Russell moest als snelste Mercedes op de vijfde tijd zo'n zeven tienden toegen, maar was nog altijd sneller dan Perez die niet verder kwam dan de zesde plaats.

De slotfase van de tweede training stond in het teken van de long runs. Verstappen had een prima tempo op de medium band met rondetijden rond de 1.25,5. Hamilton kon dat tempo bij lange aan niet volgen en gaf gemiddeld ruim een seconde per ronde toe. In het tweede deel van Verstappens run liepen de tijden op tot ongeveer 1.26,0.

Verstappen wist zijn rondetijden lang constant te houden en was ook sneller dan de Ferrari's. Sainz (medium) en Leclerc (soft) kenden een minder snelle en minder stabiele run. Voor de Nederlander ziet het er goed uit voor de race, ook in de wetenschap dat Perez, Sainz en Hamilton een grotere gridpenalty moeten incasseren.

Ook interessant:

Magistrale Verstappen zorgt voor volksfeest in de duinen

Max Verstappen won voor de tweede keer op rij de Grand Prix van Nederland en dat werd natuurlijk uitbundig gevierd door de aanwezige fans. Zandvoort kleurde wederom oranje na een spannende race op het circuit in de duinen. Daarnaast gebeurde er ook genoeg naast het circuit: genoeg om over na te praten met Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk in een gloednieuwe aflevering van de RacingNews365 F1-podcast!

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Italië 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden