Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Brazilië 2019

Verstappen sterk, Ferrari als vanouds snel in tweede training Brazilië

Sebastian Vettel heeft in de tweede vrije training de snelste tijd op de klokken gebracht. In de top drie werd hij vergezeld door teamgenoot Charles Leclerc, terwijl Max Verstappen beslag legde op de derde plaats.

Verstappen Brazilië 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Waar het aan het einde van de eerste vrije training nog tricky was om voor de slicks te kiezen, getuige de schuivers van Max Verstappen en Alexander Albon, zijn de droogweerbanden aan het begin van de tweede oefensessie de enige logische optie. De rijders van de drie topteams kiezen ervoor om op de medium-banden te beginnen. Op die banden melden de Ferrari's zich van voren, gevolgd door Lewis Hamilton en Max Verstappen.

De sessie is op dat moment dan al even stil gelegd vanwege een harde crash van Robert Kubica, die vroeg in de training de controle over zijn Williams verloor. De Pool zien we later niet meer terug op het Braziliaanse asfalt.

Op Interlagos proberen de coureurs snel veel verloren tijd uit de eerste vrije training goed te maken, waardoor we veel lange runs zien in de eerste helft van de tweede vrije training. De snelste tijden uit de eerste runs blijven zo lange tijd staan.

Uitslag Tweede vrije training - Brazilië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Als iedereen de zachte banden laat monteren schuift Verstappen een plekje op naar de derde plaats, maar blijven de Ferrari een maatje te groot. De top vier blijft echter binnen 0,150 seconde van elkaar, waarbij Vatteri Bottas die nummer vier is. Mercedes staat er in de tijdenlijst weliswaar niet heel goed bij, maar de racepace van de Duitse constructeur is erg sterk.

Drama was er voor Toro Rosso. Beide coureurs moesten de training staken met een rokende achterkant van de auto, al werden de vlammen bij Daniil Kvyat voorafgegaan door een achterwaarde schuiver tegen de banden. Die schuiver zorgde voor een voortijdig einde van de sessie.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Brazilië 2019 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"