Verstappen strijdlustig: "Ik moet gewoon wat coureurs inhalen"

08 apr. 2017 12:14 Redactie

Max Verstappen wacht een inhaalrace in China


Na zijn vijfde tijd tijdens de derde vrije training ging het helaas in de kwalificatie volledig mis voor de jonge Nederlander. Al in Q1 bij de eerste run vernam Verstappen dat de motor kuren vertoonde. Hierdoor kon hij amper een snelle tijd neerzetten waardoor het na de eerste sessie van de kwalificatie al einde oefening was.

De motor van zijn RB13 leverde bijna geen power. Verstappen zocht nog zijn team op maar ook een reset bracht helaas geen uitkomst. Hij zal nu vanaf P19 aan de race beginnen. Wellicht dat hij nog wat opschuift op de grid aangezien er nog wat rijders een gridstraf boven het hoofd hangt.

Zijn teambaas, Christian Horner, liet in ieder geval al weten dat dit de gelegenheid is voor Max Verstappen om opnieuw zijn kunsten te tonen. Verstappen staat tenslotte bekend om zijn inhaalacties vooral onder natte omstandigheden. De 19-jarige Nederlander zelf hoopt ook dat het weer hem een beetje zal helpen om er toch nog een mooi resultaat uit te slepen.

"We hadden vanaf het begin in de kwalificatie problemen. Totaal geen vermogen. Het team is nog druk bezig om het te onderzoeken. Natuurlijk is dit niet de plek waar we willen staan. Wat dat betreft zou het van mij morgen mogen regenen tijdens de race."

Verstappen laat zich in ieder geval door deze teleurstellende kwalificatie niet uit het veld slaan. Hij heeft maar één doel en dat is zijn fans een mooie show voor te schotelen.

"Op dit moment zijn we nog niet competitief genoeg om de strijd met Mercedes en Ferrari aan te kunnen. Natuurlijk ga ik zoals altijd weer alles geven om naar voren te komen. Ik wil gewoon plezier hebben tijdens de race en tegelijkertijd een paar coureurs inhalen."
Foto: Mark Thompson/ Red Bull Contentpool

 

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen