Verstappen teleurgesteld in Renault: 'Ze beloven al drie jaar van alles'

13 jun. 2017 07:45 Redactie

Max Verstappen maakt zich zorgen om progressie Renault


De uitvalbeurt in Canada kan Max Verstappen achter zich laten liggen, maar de Nederlander maakt zich zorgen om de toekomst. Motorleverancier Renault blijft achter in de ontwikkeling, waardoor Red Bull moeite heeft met de stap naar de top. In Peptalk blikte hij terug op zijn GP van Canada.

In Canada viel de Nederlander vanaf P2 uit in de elfde ronden. Daar waar Max in Monaco nog woedend was, leek er een soort van berusting te zijn in Canada. Na zijn uitvalbeurt ging hij terug naar het team dat haar excuses aanbood. 

"Ik ben terug naar mijn engineer gegaan en heb de race in de box gekeken. Het heeft geen zin om je frustraties te uiten naar het team toe. Ze snappen allemaal wel dat het niet fijn is en iedereen bood zijn excuses aan. Het team wil zelf ook finishen, dan heeft het ook geen zin om te gaan schelden. In het karten heb ik ook dit soort dingen meegemaakt, dat het een tijd tegen zat. Je wil natuurlijk dat het niet meer gebeurt en daar moet aan gewerkt worden."

"Alles moet gewoon werken aan de auto. Je moet races uit kunnen rijden en dan ligt het aan het materiaal op welke positie dat is."

De wereldstart van Verstappen kwam vanzelfsprekend aan bod. Wat ging er door het hoofd van Max heen?

"Ik voelde meteen toen ik de koppeling losliet dat ik grip had. Dan kan je ook eerder op het gas dan de mannen voor je. Als je meteen ziet dat je bij de start naar ze toe rijdt dan probeer je natuurlijk om ze in te halen."

Na een kort gevecht met Bottas reed de Nederlander solide op de tweede plaats. Hamilton was te snel, maar Bottas kon de druk niet opvoeren.

"Na vijf of zes rondjes zag je duidelijk dat Hamilton sneller was. Ik wilde mijn eigen race rijden, want ik was ook sneller dan de mensen achter mij. Na een ronde of tien kom je in een soort van robot modus, maar toen hield het al snel op."

 

Over zijn toekomst wordt veel gespeculeerd en volgend jaar rijdt Verstappen, normaal gesproken, gewoon voor Red Bull. De achilleshiel van het team is de Renault motor en Max maakt zich grote zorgen over de progressie van de motorleverancier.

"Ik wil winnen en ik denk dat dit met Red Bull kan. De auto is een stuk beter geworden, maar nu moet het vermogen nog komen. Dit jaar komt er niets van Renault en daar maak ik me wel zorgen om. Het was wel beloofd, maar uiteindelijk is er weinig gekomen qua updates. Ik maak me ook zorgen voor volgend jaar... maar dit is al drie jaar zo met ze."

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen