Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen verklaart matige start sprintrace GP Brazilië

Bij de start van de sprintkwalificatie maakte Max Verstappen geen kans om de leiding te verdedigen ten opzichte van Valtteri Bottas. De Nederlander legt uit dat niet alleen het bandenvoordeel van de Mercedes-coureur het verschil maakte.

Valtteri Bottas had bij de start van de sprintkwalificatie op Interlagos een bandenvoordeel op Max Verstappen. De Mercedes-coureur verreed de sprintrace op de zachtste compound, Verstappen op de gele mediums. De Nederlander legt bij uit waarom hij geen kans had om de leiding na zijn 'poleposition' te verdedigen. "We konden niet zo heel veel doen. Toen ik zag dat hij (Bottas, red.) op de softbanden startte, wist ik dat het een zware opgave zou worden", zegt Verstappen na afloop van de sprintrace bij Sky Sports . "De zon verdween ineens boven het circuit, waardoor de temperatuur van het asfalt daalde en dat was duidelijk in het voordeel van de softbanden." Dit was niet het enige probleem voor de Nederlander. "Achteraf gezien hadden we voor de softs kunnen gaan, maar ik verloor ook mijn gear sync . Bij het schakelen heeft mij dit wat rondetijd gekost terwijl je bij de start juist zonder problemen wil schakelen. We moeten gaan bekijken hoe dit is ontstaan."

Verstappen tevreden over snelheid van Red Bull

Verstappen was blij met zijn snelheid na de matige start. "Ik kon het gat met Valtteri dichten, maar daarna werd het heel lastig om te volgen. Alles raakt best snel oververhit, waardoor ik soms wat meer afstand moest nemen. Het circuit hier is bovendien best zwaar voor de banden. Uiteindelijk heb ik toch twee punten binnengesleept." Op zondag tijdens de race wordt het volgens de Red Bull-rijder niet makkelijk, al blijft Verstappen positief. "Het zag er een beetje verontrustend uit, maar onze pace is prima. Morgen wordt een heel ander verhaal, de temperatuur van het asfalt ligt bijna twee keer zo hoog, dan wordt alles net wat anders."

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024